radyobir
radyobir

ABD: Lazkiye'de Rus savaş helikopterleri gördük

ABD'li yetkililer, Suriye hükümetinin kalelerinden biri olan Lazkiye kentindeki Basil Esad Uluslararası Havaalanı'nın pistinde dört Rus savaş helikopteri tespit ettiklerini söyledi.

17 Eylül 2015 18:53 | Kategori: Dünya

Amerikan Fox News televizyonuna konuşan ABD'li bir yetkili, elde ettikleri uydu görüntüleri sayesinde Basil Esad Uluslararası Havaalanı'nın pistinde iki Mi-24 ve iki Mi-17 tipi savaş helikopteri gördüklerini belirtti. Yetkili, helikopterlerin uçuş gerçekleştirdiğine dair ise bir belirti olmadığını ifade etti.

Rus yetkililer daha önce Şam yönetimine, hükümetler arasındaki anlaşmalar ve uluslararası hukuka uygun bir biçimde askeri teçhizat gönderdiklerini açıklamıştı. Ancak ülkeye gönderilen teçhizatın türü konusunda bilgi verilmemişti.

Bu arada Pentagon yetkilileri de daha önce Basil Esad Uluslararası Havaalanı'nın Rusya tarafından bir 'ileri hava harekât üssüne' dönüştürüldüğünü öne sürmüştü. Rusya Genelkurmayı'ndan dün yapılan bir açıklamada da, ''Şu an için böyle bir planımız yok'' denilmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI