radyobir
radyobir

Adana sokaklarında 90 bin kişi yürüdü!..

Adana'da bu yıl 3'üncüsü yapılan Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında kostümlü kortej yürüyüşü yaklaşık 90 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

05 Nisan 2015 09:56 | Güncelleme :05 Nisan 2015 09:57 | Kategori: Yaşam

Renkli görüntülerin sergilendiği yürüyüşe 50 bin kişinin katılması bekleniyordu ancak sayının neredeyse ikiye katlatması dikkat çekti.

Kent merkezindeki Atatürk Caddesi'nde başlayan yürüyüşte renkli kostümler giyen, yüzlerini rengarenk boyayan, portakal çiçeği temalı şapkalar takan katılımcılar, çalınan müzikler eşliğinde Sular Caddesi üzerinden yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki resmi açılış törenin yapılacağı Merkez Park'a kadar yürüdü. 

Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü, Türkiye Milli Takımlar Direktörü Fatih Terim, Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, ilçe belediye başkanları, Adanalı olan ve olmayan aralarında Keremcem, Hatice Aslan, Menderes Samancılar, Ayşe Arman, Ece Vahapoğlu gibi çok sayıda ünlü isim vatandaşlarla birlikte karnaval yürüyüşüne katıldı. 50 bin kişinin katılması beklenen karnaval yürüyüşüne yaklaşık 90 bin kişinin katıldığı bildirildi.

KOSTÜMLER BÜYÜLEDİ

Kentteki çok sayıda okul, dernek ve sivil toplum kuruluşunun yanı sıra çevre illerden ve yurtdışından da katılımın olduğu yürüyüşte, yüzlerine portakal çiçeği resimleri yapıp boyayan kişiler, müzik eşliğinde dans etti. 

Kostümlü karnaval ekiplerinin ilgi çektiği yürüyüşte nostaljik arabalar ve motosikletliler grubu da korteje renk kattı. Kaldırımlarda toplanan vatandaşlar ile evlerinin balkon ve pencerelerinden korteji izleyen Adanalılar da alkışlarla karnaval coşkusuna katıldı.

ÜNLÜ SANATÇILAR, KAYAHAN'I UNUTMADI

Kortej yürüyüşünün ardından Merkez Park'ta toplanan on binlerce kişiye Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde konser veren Gülden Mutlu, Keremcem, Zeynep Casalini ve Pandora Grubu, yaşamını yitiren Kayahan'ı unutmadı. Ünlü sanatçılar, Kayahan'a ait 'Yemin Ettim' şarkısını söyleyerek merhum sanatçıyı andı.

Karnaval gongunu Adana Valisi Mustafa Büyük'ün çalmasının ardından karnaval katılımcılarına teşekkür eden Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt, gelecek yıl daha büyük bir karnavala imza atacaklarını belirtti. Karnavala katılan aralarında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Hatice Arslan, Yetkin Dikinciler, Aytaç Arman ve Emre Karayel gibi ünlü konuklar, sahnede katılımcıları selamladı. Sanatçılar ise Çukurova Üniversitesi öğrencileriyle birlikte sahnede çifte telli oynadı. 5 bin dilek fenerinin gökyüzüne bırakıldığı etkinlikte, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Gülden Mutlu, Keremcem, Zeynep Casalini ve Pandora Grubu sahneye çıktı. Konserin ardından ünlü sanatçılar, yaşamını yitiren Kayahan'ı andı. Kayahan'ı şarkısıyla anmak istediklerini belirten Keremcem ile birlikte diğer sanatçılar, Kayahan'a ait 'Yemin Ettim' şarkısını seslendirdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI