radyobir
radyobir

Altın sandığı alemi çalıp sattı

Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan'ın sohbetleriyle katıldığı 'Cuma Sohbetleri'nde bugün canlı yayına telefonla bağlanan bir kişi, eşinin cami minaresinin alemini çalıp sattığını söyleyerek, ne yapması gerektiğini sordu.

08 Kasım 2014 08:43 | Güncelleme :08 Kasım 2014 09:01 | Kategori: Yaşam

İki yıl önce vefat eden eşinin yıllar önce cami minaresinin alemini altın sanıp çaldığını ve satmaya götürdüğünde ise altın değil de bakır çıktığını söyledi. Seyirci eşinin sattığı bu bakır alemden elde ettiği  parayla eve yiyecek alıp yediklerini anlattı. İsmini vermek istemeyen izleyici;‘‘Memlekette eski bir cami vardı. Kocam caminin minaresini sohbet sırasında konuşurken altın sanmış. Öyle konuşmuşlar. O da gece caminin minaresini yıkıyor, çuvala koyup eve getiriyor. Sonra caminin minaresi bakır çıkıyor. Bunu satıyor ve eve para getiriyor. Kocam iki yıl oluyor vefat etti. Kötü kötü onu rüyalarımda görüyorum. Hocam ne yapmam lazım?’’ diye sordu.
Nursaçan Hoca’nın cevabı ise ‘‘tövbe ediniz’’ oldu. Nursaçan şunları söyledi:‘‘Rüyamızda sıkıntıda görüyoruz diye o illa azap içerisindedir anlamına gelmez. Bize hüsnü zan etmek gerekir. Vaktini geçirmeden önce namazda, ecelden önce de tövbede acele ediniz buyurulur.’’

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI