radyobir
radyobir

Banvit engel tanımıyor: 60 - 53

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. hafta maçında Banvit, Slovenya deplasmanında Helios Suns'ı 60-53 yenerek grubundaki 5. galibiyetini aldı.

23 Kasım 2016 22:27 | Güncelleme :23 Kasım 2016 23:31 | Kategori:

Karşılıklı sayılarla başlayan maçta Helios Suns, 8-1'lik bir seri yakaladı. Banvit buna karşılık Jordan Theodore'un önderliğinde iyi bir ivme yakaladı ve 8-0'lık bir seriyle 15-14 öne geçti. İlk çeyreğin bitimine 30 saniye kala Jordan Theodore, girdiği bir pozisyonda suratına aldığı dirsek darbesiyle bir sakatlık geçirdi. Kendine gelemeyen Banvit'in yıldız oyun kurucusu maçı tamamlayamadı. 

İki takım da ikinci çeyrekte sayı bulmakta zorluk çekti. Çeyreğin yarısı dolmak üzereyken, Banvit hücumu esnasında Helios Suns oyuncusu Remekum, Gasper Vidmar'a sportmenlik dışı faul yaptı. Bu faule sert bir reaksiyon gösteren Banvit yedek kulübesindekiler, önlerindeki reklam panosunu devirince teknik faul çalındı. Reklam panosundaki arızanın giderilmesi için maça bir müddet ara verildi. Arızanın giderilmesinin ardından etkili olan taraf ev sahibi ekibiydi. Brandyn Curry ile bulduğu 3 sayılık basketlerle Helios Suns öne geçmeyi başardı. Ancak temsilcimiz, rakibi karşısında kalitesini ortaya koydu ve devre arasına 29-27 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe Helios etkili başlasa da, Gediminas Orelik ve Jeremy Chappell'in ortaya koyduğu performanslarla Banvit, son çeyreğe 43-39 üstünlükle girdi. Skor bazında kısır geçen maç, temsilcimizin 60-53'lük galibiyetiyle noktalandı.

Banvit'te Gasper Vidmar, 15 sayı ve 10 ribaundla double double yaparken, Jeremy Chappell 13 sayıyla galibiyete önemli katkıda bulundu. Helios Suns'ta Brandyn Curry, 19 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.  

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI