radyobir
radyobir

Ben Gurion Havalimanı'na roket saldırısı

İsrail güçleri ve Hamas arasındaki çatışmalar 3. gününe girdi. İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik gece boyunca hava saldırısı düzenledi. İsrail tarafında en az 700 kişi hayatını kaybederken; İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında da 436 Filistinli yaşamını yitirdi.

09 Ekim 2023 09:50 | Kategori: Ortadoğu

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e 'Aksa Tufanı' isimli kapsamlı saldırı başlattığını açıklamış, Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girdi.

İsrail de 'Demir Kılıçlar' adıyla geniş çaplı bir operasyon için düğmeye basarken gece boyunca Gazze Şeridi'nin güney ve kuzeyindeki hedefleri vurmaya devam etti. İsrail basını, Gazze'den başlatılan saldırılar sonucu 365'i ağır olmak üzere toplam yaralı sayısının 2 bin 315'e çıktığını yazdı. İsrail tarafında en az 700 kişi hayatını kaybettiği de belirtildi. İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, zor günlerin kendilerini beklediğini, ‘çok kapsamlı ve geniş bir savaşın göz açıp kapayınca kadar’ bitmeyeceğini söyledi.

Ben Gurion Havalimanı'na roket saldırısı

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 436 kişinin yaşamını yitirdiği açıkladı. Bakanlık, 2 bin 300 kişinin yaralandığını duyurmuştu. Kassam Tugayları, Telegram'dan yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in, Gazze'de sivillere yönelik saldırılarının devam etmesine cevap olarak, Ben Gurion Havalimanı'na roket saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Açıklamada ayrıca 'Aksa Tufanı' kapsamında Askalan kentine de 100 roket atıldığı ifade edildi. Hamas'ın siyasi bürosundan bir yetkili, aralarında üst düzey askeri yetkililerin de bulunduğu 100'den fazla İsraillinin yakalanıp Gazze Şeridi'ne nakledildiğini söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Kurulu Konseyi'nden bir sözcü yaptığı açıklamada, Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırılarda çok sayıda ABD vatandaşının öldüğünü belirtti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI