radyobir
radyobir

Biden 2024 seçimi için kritik Wisconsin eyaletinde

Başkan Joe Biden, dün 2024 başkanlık seçiminin kilit eyaletlerden Wisconsin'de ekonomi politikalarını anlattı.

16 Ağustos 2023 08:13 | Kategori: ABD

Cumhuriyetçi Parti de haftaya eyaletin Milwaukee kentinde ilk başkanlık tartışma programını gerçekleştirecek.

Biden'ın seyahati Başkan'ın büyük ekonomi yasası olan Enflasyonu Azaltma Yasası'nın (IRA) yıldönümü öncesinde gerçekleşiyor.

Anketler ise çoğu kişinin yasa hakkında çok az bilgisi olduğunu ya da hiç olmadığını gösteriyor. Wisconsin Biden'ın, politikalarının hayatlarına olumlu etki ettiğine dair seçmeni ikna etmesi gereken bir dizi eyaletten biri. Başkan'ın eyaleti seçimler öncesinde sık sık ziyaret etmesi bekleniyor.

Biden, Milwaukee'de temiz enerji alanında faaliyet gösteren, kıyı rüzgar türbini jeneratörleri üreticisi Ingeteam'i ziyaret etti. Başkan burada yerli üretimi ve temiz enerjiyi arttırmak, sağlık bakım maliyetlerini düşürmek ve varlıklıların vergi yükümlülüklerinden kaçmasını önlemek için yüz milyonlarca dolar harcayan yasayı anlattı.

Beyaz Saray'a göre Ingeteam, Patilerüstü Altyapı Yasası'nın sağladığı bütçeyle 100 yeni istihdam ile ülke içinde elektrikli araç şarj istasyonları kurmayı planlıyor.

Biden yaptığı konuşmada, yönetiminin Amerika'ya yeniden yatırım yapma kararlılığına vurgu yaptı, görüşlerinin muhafazakar Cumhuriyetçiler'in şirketlerin karını öne çıkaran MAGA (Amerika'yı yeniden harika yap) görüşüyle çeliştiğini söyledi.

Biden ayrıca en kısa zamanda Hawaii'ye gideceğini belirtti. Hawaii'nin Maui adası bir hafta önce başlayan ve hızla kontrolden çıkan bir yangın nedeniyle büyük zarar görmüş, en az 99 kişi hayatını kaybetmişti.

Beyaz Saray'dan daha önce yapılan açıklamalarda Biden'ın enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü Maui'ye ziyaretinin bu çalışmaları aksatabileceği belirtilmişti. Biden da açıklamasında "Eşim Jill ve ben en kısa sürede Hawaii'ye gideceğiz, ancak çalışmalara engel olmak istemiyorum" dedi.

9 Mart 2023 - Başkan Joe Biden, bütçe önceliklerini açıkladığı bir etkinlikte Philadelphia'daki seçmenleriyle biraraya geldi.

Biden'ın ziyaretiyle aynı dönemde teknoloji şirketi Siemens de Kenosha ilçesinde solar dönüştürücü üretimine başlayacağını açıklayacak. Bu da Enflasyonu Azaltma Yasası'nın sağladığı vergi olanaklarıyla artan talebin tetiklediği bir girişim olarak görülüyor.

Bazı Kongre üyeleri yasanın öngördüğü bazı maddelerin enflasyonun yükselmesine neden olabileceği endişesini taşıyor. Eski Maliye Bakanı Larry Summers, Temmuz ayında Peterson Enstitüsü'nde yapılan bir sanal etkinlikte yasayı desteklediğini ancak Biden'ın ekonomi politikasının bütününe baktığında "çok tehlikeli" olduğunu düşündüğünü söylemişti.

Summers, "Üretim merkezli ekonomik ulusalcılık doktrininin bu politikayı yönlendiren genel prensip olmasından büyük endişe duyuyorum" sözlerini kullanmıştı.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve kabinenin üst düzey üyeleri de bu hafta Enflasyonu Azaltma Yasası'nı tanıtmak için ülkenin çeşitli yerlerine seyahatler düzenliyor.

Cumhuriyetçi Parti de 23 Ağustos'ta Milwaukee'de ilk parti önseçim tartışmasını gerçekleştirecek. Anketlerde partininin başkan adaylığı için önde gelen isim olan Donald Trump henüz etkinliğe katılıp katılmayacağını açıklamadı.

Marquette Hukuk Fakültesi Anketi Başkanı Charles Franklin, bu ziyaretin Biden'a eyaletteki seçmenlerin yüzde 10'unu oluşturan bağımsız seçmenin desteğini kazandırabileceği görüşünde.

Demokratlar'ın kazanımları geçtiğimiz baharda eyalet Yüksek Mahkemesi’nin kontrolünün son 15 yılda ilk kez liberallere geçmesini sağladı.

Cumhuriyetçiler de eyalet için yoğun mücadele veriyor. Partinin başkan adayını açıklayacağı 2024 Ulusal Kongresi de Milwaukee kentinde düzenlenecek.

Demokratlar da 2020'de ulusal kongrelerini Milwaukee'de düzenlemeyi planlıyordu ancak pandemi nedeniyle etkinlik büyük ölçüde sanal ortamda yapıldı.

Kabinenin önde gelen üyelerinden Maliye Bakanı Janet Yellen dün Las Vegas'ta yine Enflasyonu Azaltma Yasası ve hükümetin iklim programı hakkında konuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI