radyobir
radyobir

Bodrum'da Flamenko fırtınası

Sanatseverlerin yoğun ilgisi ve katılımıyla yirmi yıldır büyük heyecanla takip edilen "Uluslararası Bodrum Bale Festivali" muhteşem performanslarla devam ediyor.

14 Ağustos 2023 05:26 | Güncelleme :14 Ağustos 2023 10:03 | Kategori: Kültür & Sanat

İspanyol Flamenko Dans Topluluğunun sergilediği "Woman By Aarón Vivancos” adlı eser bitiminde   dakikalarca ayakta alkışlandı.

Kadınların tarihsel gücünün ana motif olarak kullanıldığı,sembol ve kültürel bir öge olarak "kadınlık” konusundan yola çıkılarak; şefkat, cesaret, güç, sevgi, umut ve neşeyi sahneye taşıyan performansın koreografisi Aarón Vivancos’a, müzikleri   Aarón Vivancos ve Gonzalo Garcia’a ait.



Bodrum Kalesinde muhteşem müzik, dans ve kostümleriyle Flamenko ateşini yakan bu performansın dramaturjisi Pilar G. Almansa’ya, kostüm tasarımı ise flamenko modasını özel ve zarif tasarımlarıyla yaşatan ünlü isim ALVARNO’ya, ışık tasarımı ise UEFA Şampiyonlar Ligi de dahil olmak üzere birçok etkinliğin zengin atmosferine imza atan Jorge Elbal’ e ait.



 SIRADA "DON KİŞOT” VAR

16 -17 Ağustos’ta Bodrum Kalesinde sanatseverlerle buluşacak "Don Kişot" balesi İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konulacak.



Miguel de Cervantes’in aynı adlı romanından hareketle koreografisini Marius Petipa'nın üstlendiği, Ayşem Sunal Savaşkurt'un düzenleyip sahneye koyduğu eserin müzikleri Ludwig Minkus’a ait.



Eser Orta Çağ şövalye hikayelerine saplantı derecesinde meraklı olan Don Kişot’un, gezgin bir şövalye olmaya karar vererek, yaveri Sancho Panza ile yola çıkmasıyla başlıyor. 

Don Kişot’un aşkını kazanmayı hayal ettiği Dulcinea ile yaptığı yolculuklar ve başından geçenler sahneye taşınıyor.



Eserin dekor tasarımı İsmail Dede’ye, kostüm tasarımı Gizem Betil’e, ışık tasarımı Önder Arık’a ait.

Festivalde yer alan etkinlikler Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde saat 21.30’da başlar.

Sanatseverler etkinlik biletlerini, Bodrum Kalesi, OASİS AVM ve Midtown AVM gişelerinden ve www.dobgm.gov.tr ile www.biletinial.com bilet satış sitesi üzerinden temin edebilirler.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI