radyobir
radyobir

Boko Haram yüzünden 116 bin kişi sokaklarda kaldı

Nijerya'nın Yobe eyaletinde 116 bin kişi, Boko Haram saldırılarından kaçmak için evlerini terk etti.

07 Ekim 2014 09:12 | Güncelleme :07 Ekim 2014 22:03 | Kategori: Dünya

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Yobe eyaletinde 116 binden fazla kişinin Boko Haram örgütünün saldırılarından kaçmak için evlerini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi. 
Ulusal Acil Durum Yönetimi Ajansı (NEMA) Koordinatörü Muhammed Kanar, yaptığı açıklamada "Yerlerinden edilenlerin 15 bini başkent Damaturu'daki kamplara sığındı" dedi.  
Hükümetin yerlerinden edilen kişilere yardım etmek için bir komite oluşturduğuna işaret eden Kanar, şimdiye kadar Boko Haram'dan kaçan ailelere 3 milyon dolarlık insani yardım dağıtıldığını belirtti. 
Boko Haram örgütü, yaklaşık 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'nın kuzeyinde faaliyet gösteriyor. ABD, Türkiye ve Nijerya tarafından terör örgütü ilan edilen Boko Haram, binlerce kişinin ölümüne, binlercesinin de yerlerinden olmasına yol açan saldırılar düzenlemekle suçlanıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI