radyobir
radyobir

Bunun da kaçakçılığı varmış!..

İki Rusyalı, 22 Temmuzda Çin'in Hulunber eyaletinde (Kuzey Çin'in İç Moğolistan özerk bölgesi) ayı pençesi kaçakçılığından beş yıl hapis cezasına çarptırıldı. Haberi Sinhua ajansı duyurdu.

23 Temmuz 2014 08:21 | Kategori: Dünya

Ayı pençesi kaçakçılığı

Rusya vatandaşlarının Çinli ortaklarına daha katı cezalar verildi. Onlardan biri altı, diğeri yedi yıl hapis yatacak ve ayrıca 300 bin yuan (48 bin dolar) para cezası ödeyecek.
Kaçakçılar, Çin sınırında bulunan Mançurya kentinde geçen yılın haziran ayında araba lastiklerinde saklı 213 adet pençeyi Rusya’dan çıkarma girişimi sırasında Çinli gümrükçüler tarafından yakalandı.
Gümrükçülerin verdiği bilgiye göre, Çin’de bir kilo ayı pençesinin karaborsa fiyatı 8 bin yuana kadar (yaklaşık 1 300 dolar) çıkabilir.
Çin’de çok özel bir yemek sayılan boz ayı pençeleri, geleneksel tıpta da kullanılıyor. Yerli halk ise tedavi açısından mucizevî özelliklere sahip olduklarında inanıyor. Pençe satışı yabani hayvanları koruma kanunu ile yasakladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI