radyobir
radyobir

Büyükçekmece'de yeni yıl hediyesi: 72 - 68

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 13. hafta maçında Demir İnşaat Byükçekmece, sahasında ağırladığı Pınar Karşıyaka'yı 72-68 mağlup etti.

31 Aralık 2016 19:53 | Güncelleme :31 Aralık 2016 21:00 | Kategori:

Bertan ERMAN

Karşılaşmaya etkili başlayan taraf Mateusz Ponitka ile Pınar Karşıyaka oldu. Buna karşılık boyalı alanda etkili olan Demir İnşaat Büyükçekmece, Kenny Hayes'in desteğiyle oyunda söz sahibi olmaya başladı. İlk çeyrek, yeşil kırmızılıların 19-17 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyreğin başında Stipanovic-Petway düellosu vardı. Düellodan galip çıkan taraf, fiziksel özelliklerini iyi kullanan Stipanovic oldu ve Büyükçekmece, karşılaşmada öne geçmeyi başardı. Çeyreğin sonlarında vitesi arttıran mavi beyazlılar, 9-0'lık bir seri yakaladı. İstanbul temsilcisi, Summers'ın 3 sayılık basketine rağmen, devre arasına 39-34 önde girdi.

Üçüncü çeyrekte iki takım da farklı seriler yakalayarak birbirlerine üstünlük kurmaya çalıştı. Mike Green ile bu çeyrekte etkili olan Pınar Karşıyaka, son çeyreğe 53-52 önde giren taraf oldu.

Maçın son çeyreği büyük heyecana sahne oldu. Üstünlük sık sık el değiştirdi. Ancak, Kenny Hayes'in maçın sonunda sazı ele almasıyla Demir İnşaat Büyükçekmece, karşılaşmadan 72-68 galip ayrıldı. 

Ligde aldığı 6. galibiyetle 8. sıraya yükselen Demir İnşaat Büyükçekmece'de Kenny Hayes, 21 sayıyla takımının en etkili ismi olurken, Kahiem Seawright, 14 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Mike Green, 22 sayıyla maçın en skorer ismi olsa da, onun bu performansı Pınar Karşıyaka'nın galibiyeti için yeterli olmadı. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI