radyobir
radyobir

Cenazede Clinton konuşma yapacak

Dün yaşamını yitiren efsane boksör Muhammed Ali'nin cenaze töreninin cuma günü, doğuduğu kent olan ABD'nin Louisville şehrinde yapılacağı açıklandı.

05 Haziran 2016 07:45 | Kategori: Dünya

Yalnızca boks ringlerindeki başarıları ile değil insan hakları, siyasi konulardaki duruşu ve savaş karşıtı söylemleri ile de gündem olan efsane boksör Muhammed Ali'nin ailesi, sporcunun cenaze töreninin, doğduğu kent olan Luisville'de, cuma günü yapılacağını açıkladı.

Parkinson hastalığı ile mücadele eden 74 yaşındaki Muhammed Ali'nin ölümü, ABD'de çok büyük yankı uyandırdı.

ABD Başkanı Barack Obama da sosyal medya hesabından Muhammed Ali'nin 1965'te Sony Liston'u yendiği maçın fotoğrafını yayımlayarak "Dünyayı sarstı ve daha iyi bir yer haline çevirdi. Huzur içinde uyu şampiyon" diye yazdı.

'BILL CLİNTON CENAZEDE KONUŞMA YAPACAK'

Eski ABD Başkanlarından Bill Clinton da "Hoşçakal dostum, bir çok yönden harika biriydin" mesajını paylaştı. ABD medyasında yer alan haberlerde, Bill Clinton'un, Muhammed Ali'nin cenaze töreninde bir konuşma yapacağı belirtildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI