radyobir
radyobir

CİHAD İLAN ETTİ

El-Kaide üyeleri ile Hindistan mücahitleri örgütü arasındaki internet görüşmelerini yakalayan ve şüphelileri sorgulayan Hindistan istihbaratının El-Kaide'nin Hindistan'ı yeni Suriye ve Irak'a dönüştürmek istediğine ilişkin gerçek bilgileri var.

10 Kasım 2014 12:14 | Kategori: Dünya

Bu iki terör örgütünün Hindistan’a Cihad ilan ettiği tespit edildi.
Bu örgütler, Hindistan’da Afganistan’da Amerkan müffetişlerine saldırılar yapmakla suçlanıp ABD’de 86 yıl hapis cezasına çarptırılan Pakistanlı nörobiyolog Aafii Siddiki serbest bırakılması için Yahudiler dahil yabancıların kaçırılmasını planlıyor. Nepal’de de benzer eylemlerin yapılması planlanıyor. Mücahitler, Müslümanları öldüren yerli Budistlerin intikamını almak için Myanmar’da tesislerini açmak niyetindedirler. Hindistan istihbaratı, Hindistan, Pakistan ve Afganistan’ın savaşçılarının gizli şebeke kurmak için görüştüklerinin yüzlerce deliline sahiptir.
El-Kaide’nin Güney Asya’da sınırları silmek ve Müslümanları hilafet altında birleştirmek niyetinde olduğunu açıklamasından sonra bu görüşmeler yapıldı. Bu amaçla, 1 numaralı terörist Ayman az-Zavahiri’nin sözlerine inanılırsa, ‘Güney Asya ülkelerinde Cihad bayragını taşıyacak’radikal grumun Hint kanatı kuruldu.
Cihad’ın ve Hindistan’ın islamlaştırılmasının tehdidi ülke iktidarını çok endişelendirdi. Rusya Bilimler Akademisi Şarkiyat Enstitüsü uzmanı Valeriy Kaşin, Hindistan’ın bu tehdide dayanabilmek için bir şeye sahip olduğunu düşünüyor.
Kaşin bu konuda unu dedi:
«Hindistan’ın El-Kaide ile mücadele etmek için çok yöntemleri var zira terörizm ile mücadelede çok tecrübesi var. Hindistan, İslami köktendinciler çoğu zaman Pakistan topraklarından gerçekleştirdikleri terör saldırılara defalarca uğramıştı. Hindistan bu sorunlarla baş etti, çözdü ve bu hücumları püsküttü. Hindistan sınırlarında, kuzeyde ve özellikle kuzey-batısındaki durumu iyice takip ediyor. Hilafet tehdidi şimdi gerçek değilse de yakın gelecekte neyin olacağını bilmediğimiz için Hindistan, Orta Asya ve İslam ülkeler özellikle Afganistan’daki durumla ilgileniyor».
Hindistan istihbaratı, ‘Hindistan’ın mücahidlerinin’ El-Kaide ve başka radikal grupların savaşçılarıyla birlikte Pakistan ve Afganistan’da eğitim gördüklerini öğrendi. Elde ettikleri terör eylemi hazırlama görgülerini Afganistan’da kullanacaklar. Şimdi Suriye ve Irak’ı sarılan şiddet dalgasının, eve geri döndüklerinde Hindistan’a onların çabaları sayesinde geçebileceği ihtimali var.
Rusya Bilimler Akademisi Uluslararası Güvenlik Merkezi uzmanı Pötr Topıçkanov, Hindistan ülke içerisinde radikal gruplardan kaynaklanan tehdidi çok iyi anladığı için radikal İslam örgütlerinin Irak veya Suriye’de kurulan oluşumlara benzeyen oluşumları kurma şanslarının olmadığını sanıyor. Topıçkanov şunu dedi:
«Hindistan istihbaratının ve silahlı kuvvetlerin hazırlanması artıyor. Onların modern silahlarla ve askeri araçlarla donanması güçlendiriliyor. Bu nedenle radikal İslam gruplarının Hindistan topraklarında kendi devlet oluşumunu kurma şansları ortaya çıkmayacak».
Bu arada Hindistan istihbaratının endişelenmek için sebepleri var. ‘Hindistan’ın mücahitleri’ ile dünya terörizmi arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinin delillerinden biri, geçen hafta Pakistan ile Hindistan arasındaki sınırda meydana gelen terör eylemi oldu. Öbür delil ise, Hindistan Hava Kuvvetlerinin iki gemisini Kalküta’dan geri çağırmasını teşvik eden terör eyleminin hazırlandığı haberleri oldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI