radyobir
radyobir

Cihangir saldırganları serbest

İstanbul Firuzağa'daki bir plakçıda İngiliz müzik grubu Radiohead'in yeni albümüyle alâkalı müzik etkinliğine yapılan sopalı saldırıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 2 şüpheli, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

19 Haziran 2016 08:49 | Güncelleme :19 Haziran 2016 18:19 | Kategori:

Polis, Firuzağa'daki bir plakçıda Radiohead'in yeni albümüyle alâkalı müzik etkinliğinin basılmasıyla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldı. Akşam saatlerinde 3 kişi gözaltına alınarak Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

Gözaltına alınan 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri Pazar günü tamamlandı. Sosyal medyadaki görüntülere yansıyan D.B. ve dışarıda kavgaya karıştığı belirlenen S.T. emniyetteki ifadelerinde, "Masalar ile insanlar mekanın dışındaydı ve yola taşmışlardı. İnsanların yoldan geçişi engelleniyordu. Aramızda sürtüşme oldu. Gruptan laf atılmalar olunca, aramızda kavga çıktı" dedi.

Şüphelilerden biri ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Şüpheliler D.B. ve S.T, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

"Yaralama", "darp", "konut dokunulmazlığı ihlali" suçlarından adliyeye sevk edilen D.B. ve S.T'nin savcılıktaki ifadeleri tamamlandı. Şüpheliler, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

 
Cumartesi akşamı polis, saldırıyı protesto etmek isteyenlere de müdahale etti. Protestocular, Firuzağa Mahallesi'ndeki Akarsu Yokuşu üzerinde toplandı. Çevrede önlem alan polis, eylemin izinsiz olduğunu belirterek, gruptan dağılmalarını istedi.

Uyarıya rağmen dağılmayan gruba gaz bombaları ve TOMA'dan sıkılan tazyikli suyla müdahale edildi. Eylemciler ara sokaklara doğru dağıldı.

İstanbul Firuzağa'daki bir plakçıda Cuma akşamı İngiliz müzik grubu Radiohead'in yeni albümüyle ilgili müzik etkinliğini basan sopalı bir grup, küfürler ederek ve "Ramazan'da burada içki içemezsiniz" diyerek içeridekileri dövmüştü. 

Açıklama yapan Radiohead, "Kalbimiz İstanbul'daki Velvet IndieGround'da bulunanlarla birlikte. Umarız bir gün hoşgörüsüzlükten kaynaklanan bu tür şiddet olaylarının çok eskide kaldığına tanık olabiliriz. Şimdilik, İstanbul'daki sevenlerimize destek ve sevgilerimizi gönderebiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI