radyobir
radyobir

Çin'den ordunun kapasitesini güçlendirme mesajları

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Tayvan'ın da dahil olduğu bölgeden sorumlu Çin Halk Kurtuluş Ordusunun (ÇHKO) Doğu Cephesi Komutanlığını denetlediği ziyarette 'savaşmak ve kazanmak' için ordunun kapasitesinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

07 Temmuz 2023 13:21 | Kategori: Asya Pasifik

Şinhua ajansının haberine göre Şi, dün Nancing şehrindeki karargahı ziyaretinin ardından ordunun etkinliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cinping, dünyanın yeni bir 'değişim ve kargaşa' dönemine girdiğini belirterek, ülkesinin güvenlik alanında istikrarsızlık ve belirsizlikle karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Komutanlığın potansiyel tehlikelere karşı teyakkuzda olması gerektiğini vurgulayan Şi, savaş stratejileri planlamasının ve ortak komuta sistemlerinin geliştirilmesi gerektiği mesajını verdi.

Şi, 'savaşmak ve kazanmak' için ordunun kapasitesinin güçlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, ülkenin 'bölgesel egemenlik' alanlarının yanı sıra deniz yetki alanlarındaki haklarının korunmasına yönelik çalışmalarından ötürü cephe komutanlığına övgüde bulundu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI