radyobir
radyobir

Crew Dragon uzay istasyonuna ulaştı

NASA, Crew Dragon uzay aracının aralarında Rus kozmonot Konstantin Borisov'un da bulunduğu dört kişilik mürettebatı ile Uluslararası Uzay İstasyonuna (UUİ) ulaştığını duyurdu.

28 Ağustos 2023 06:18 | Güncelleme :28 Ağustos 2023 08:21 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nden (NASA) yapılan açıklamaya göre, Crew Dragon uzay aracı, Crew-7 görevinin dört kişilik mürettebatı ile birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendi.

Uzay aracının istasyon ile kenetlenmesi otomatik olarak Moskova saati ile 16.16’da (TSİ ile aynı) gerçekleşti, NASA’nın canlı yayını sürüyor.

NASA'dan Jasmin Moghbeli’nin liderliğindeki yeni Crew-7 ekibinde Rusya Federal Uzay Ajansından (Roscosmos) kozmonot Konstantin Borisov, Avrupa Uzay Ajansından (ESA) Danimarkalı Andreas Mogensen ve Japonya Havacılık ve Uzay Keşif Ajansından (JAXA) Satoshi Furukawa ve yer alıyor.

İstasyonda yaklaşık 190 gün kalması beklenen yeni ekibin, mart ayından bu yana istasyonda bulunan 'Crew-6' astronotlarından görevi devralması 5 gün sürecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI