radyobir
radyobir

Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta 8 oyun sahnelenecek. Haftanın programı şöyle:

11 Ocak 2016 15:17 | Kategori: Kültür & Sanat

PROFESYONEL

 (12-13-14-15-16 Ocak Cevahir 1)

 Dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçeviç, Yugoslavya'daki büyük dönüşümünden önceki ve sonraki toplumsal-politik yaşamı, bir entelektüelin yaşam öyküsü içinde, kara-komedi türünde ve ironik bir üslupla anlatıyor. 40 yaşlarında bir edebiyat adamı, bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikayesi.

Yazan: Duşan Kovaçeviç, Çeviren: Başar Sabuncu – Bilge Emin, Rejisör: Işıl Kasapoğlu

Oyuncular:Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli, Cenap Oğuz

 
İKİNCİ BÖLÜM

 (12-13-14-15-16-17 Ocak Cevahir 2)

 Karısını kaybetmenin acısını üzerinden atmaya çalışan bir erkek ve yeni boşanmış bir kadın. Hayatlarının ikinci bölümünde hak ettikleri aşkı bulabilecekler mi? Peki ya yıllardır evli, ama evliliğinden tatmin olmayan diğerleri...?

Yazan: Neil Simon Çeviren: Cemil Büyükutku Yöneten: Hidayet Erdinç Oyuncular: Ayşen İnci, Şahin Çelik, M.Lebip Gökhan, Veda Yurtsever İpek

 

NİCE YILLARA

 (12-13-14-15-16-17 Ocak Küçük Sahne)

 Sadece kalabalıklar içinde yalnızlığı yaşayanlar, yalnız kaldıklarında kalabalık olurlar. Kendi doğum gününü kutlama telaşında olan bir aktris, yaşamını ve yalnızlığını ortaya döktüğünde ortaya çıkan yalnızca kendi geçmişi değil, tarihin ve karanlıkta kalanların kendisi olabilir. Oynadıkları, oynamak zorunda kaldıkları ve tanıdıkları.  Onun kendine ve bize söyleyecekleri şeyler var! 

Yazan: Tuncay Özinel Yöneten: Göksel Kortay Oyuncu: Defne Yalnız

BERSİSA

 (15-16-17 Ocak Küçükçekmece Kültür Merkezi)

 "Hz. Mevlana’dan bir Mesel”

Mevlevilikle ilgili sırları bulmaya talip olan bir akademisyen, Mâtuf Hoca, aradığının Mevlânâ Müzesi’ndeki bir yazmada saklı olduğuna inanmaktadır. Yazmayı bulmak için müzenin deposuna indiğinde kendisini zamanın ve mekânın dışında ama hakikatin içinde, bir meselin ortasında bulur. Hz. Mevlânâ’nın naklettiği bu mesel artık yalnızca bir mesel değil hakikatin ta kendisidir, Bersisa’nın yolculuğu Mâtuf’un yolculuğu olmuştur. Bu yolculuk ona dün olduğu kadar bu gün de önemli olan sırlar fısıldayacaktır. Ey can, haberin var mı?

Yazan: Boğaç Babür Turna-Gülebru Turna Yönetmen: Gülebru Turna Oyuncular: Gökalp Kulan, Eray Cezayirlioğlu, Can Sözeri, Hakan Güngör, Ozan Uz, Onuryay Evrentan Atasalihi, M. Zeynep Aytekin, Metehan Kuru, Zekâyi Metin, Büşra İlay Tiryaki, Cenk Dinçsoy, Hayrettin Mutlu, İbrahim Cem Tek, Bulut Mesci, Burcu Başaran Yangel, F. Merve İleri, Burçin Özkaya, Tuğba Begde 

İKİNCİ DERECEDEN İŞSİZLİK YANIĞI 

(12-14-16-17 Ocak Üsküdar Stüdyo Sahnesi)

 Bir Cumhurbaşkanı, Başbakan’ın kafasına anayasa fırlatırsa, tesadüf bu ya, siz de o gün askerden dönmüş bir üniversite mezunu olarak iş aramaya başlasanız nasıl bir sürecin içinde bulurdunuz kendinizi? Güzide memleketimizin insan kaynakları uzmanlarının "modern metotlarla” hazırladığı başvuru-eleme-cevap bekleme badirelerini aşmaya çalışmak bir yandan, eşe dosta, aileye karşı işsiz konumunda olmak öte yandan, kendi başvuru kriterlerinizi tabana vurdurmak ters kroşeden gelirken nasıl olur da sağlıklı, ilkeli, tuttuğunu koparan birvatan evladı olarak kalırsınız? Ya da kalabilir misiniz? Durum bu kadar tuhafken doğal olarak yaşananlar da absürd olacaktır. Hem keyifli, hem de canınızı yakacak bir kara komedi.

Yazan: Ali Cüneyd Kılcıoğlu Yöneten: Elif Erdal Oyuncu: Berkay Tulumbacı

 
#CEHENNEM (+13)

 (13-15-16 Ocak Üsküdar Tekel Sahnesi)

#Cehennem  düşüncelerimizi kodlayan, yaşamı gerçeklikten koparan ve şiddet dürtüsünü tetikleyen sanal dünyanın gelecekte duygularımızı da ele geçirme boyutlarını bilimkurgu atmosferinde tartışıyor.

Yazan: Jennifer Haley Çeviren: Gülay Gür Yöneten:  Metin Belgin Oyuncular: Metin Belgin, Simay Tuna, Ahmet Somers, Hakan Onat, Aslı Sarınç


ERKEK ARKADAŞ

(15 Ocak Bahçelievler Kültür Merkezi)

Erkek Arkadaş bir Broadway müzikali… Madam Dubonnet, asil kişiliği ile Villa Caprice’te çağın öncüleri kız öğrenciler yetiştirme uğraşındadır. Okulda, o günlerde bir karnaval balosu hazırlanmaktadır. Baloya katılmak isteyen kızlarda amansız bir yarış görülür. Villa Caprice’in hizmetlisi Hortense ise kızların hem arkadaşı hem de sırdaşıdır. Oyun, farklı sınıftan insanların bir araya gelebilmesi ve farklı hayatların kesişmelerini yansıtır. Kendilerine evlilik teklifi edilen kızların, yanıt sürecine gitmesi yolundaki eğlenceli olaylar, müzikli ve danslı söylencelerle sahneye aktarılmakta.

Yazan: Sandy Wilson Çeviren: Fahrünnisa Kadıbeşegil Yönetmen: Ebru Kara Oyuncular: Ali Ersin YENAR,Gülben Başer, Yeşim Alıç, Barış ARMAN, Çiçek ÜSTÜN, Merve Gizem BERGER, Halil İbrahim IRKLI, Aykut SÖYÜK, Nezahat Seza YEĞİN, Ayça AKÇA, Aydan GÜNEŞ, Yağmur ŞİMŞEK, Tunahan ÇİLİNGİR, Melih ŞENGİDER, Kasım Yıldırım VARDAR, H. Cem ÇELİK, Alper AKSOY, Fuat Mert BAŞOL, Başak OVA 


PURNİMA VE SIRLAR ORMANI

(16 Ocak Bahçelievler Kültür Merkezi)

 Güzeller güzeli Hint prensesi Purnima, Wenteka dağlarının ardındaki Indra nehrinin suyundan içerek sonsuz güzelliğe kavuşulabileceğini öğrenir. Hemen yollara düşer ve sırlarla dolu ormandan geçerek Indra'ya ulaşmaya çalışır. Bu yolculuk sırasında bir sürü hayvan dostu olur, onlardan bir sürü ibret hikâyesi dinler ve sonunda Indra nehrine ulaşır. Bakalım Purnima sonsuz güzelliğe kavuşabilecek mi?

Yazan: Günay Ertekin - Handan Ergiydiren Doğan Yöneten:  Handan Ergiydiren Doğan

Oyuncular: Selda Özler, Aybüke Eryiğit, Barış Tuğsan Gür, Selvin Konuk, Muzaffer Demirel, Huri Gonca Gümüşayak, Begüm Mısırlı, Sezen Ünal

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI