radyobir
radyobir

İstanbul Devlet Opera ve Balesi yeni sezonu açtı

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 2023 – 2024 sanat sezonuna, Atatürk Kültür Merkezi – Türk Telekom Opera Salonu'nda gerçekleşen ve çok seçkin bir repertuvarın sunulduğu "Sezon Açılış Gecesi" ile başladı.

29 Eylül 2023 02:28 | Güncelleme :28 Eylül 2023 18:25 | Kategori: Kültür & Sanat

Biletlerin satışa çıkar çıkmaz tükendiği ‘’Sezon Açılış Gecesi’’nde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, solistleri, solist dansçıları, orkestrası, korosu ve ‘Modern Dans Topluluğu İstanbul’ Projesi dansçılarıyla  bir bütün olarak sanatseverlerle buluştu.

L.van Beethoven, W.A.Mozart, V.Bellini, G.Verdi, P.İ.Çaykovski, G.Donizetti, P.Mascagni, C.Gounod, G.Puccini ve G.Bizet gibi bestecilerin dünya opera repertuvarındaki başyapıtlarından seçkiler; L. Minkus ve A. Adam’ın unutulmaz bale eserlerinden çarpıcı bölümler, gecenin satırbaşlarını oluşturdu.



Orkestra şefliğini İbrahim Yazıcı’nın, koro şefliğini Volkan Akkoç’un yaptığı "Sezon Açılış Gecesi”nde;

Fidelio, Don Giovanni, I Puritani, Il Trovatore, Yevgeni Onyegin, Lucia di Lammermoor, Otello, Cavalleria Rusticana, Aida, Nabucco, Faust, La Bohème, Carmen operalarından ve Giselle, La Bayadère ve Don Kişot balelerinden seçkiler sanatseverler tarafından büyük beğeni ile izlendi. 



Bu özel gece; 30 Eylül akşamı Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin açılış etkinliği olarak bir kez daha Atatürk Kültür Merkezi Opera Salonu’nda sanatseverler ile buluşacak.  



29 Eylül akşamı ise, bu gecenin opera repertuvarının sunulacağı "Sezon Açılış Konseri”,  Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde izlenebilecek.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI