radyobir
radyobir

Doktorlar bu köyün sırrını çözemiyor!..

Kazakistan'da bir köyde yaşayanlar sıradışı bir hastalıktan muzdarip. Bütün bir köy halkı uyku hastalığına yakalandı. Hastalığa çare ise bulunabilmiş değil.

21 Ocak 2015 12:47 | Kategori: Dünya

Kazakistan bu köyün gizemini çözmeye çalışıyor. Ülkenin en kuzeyinde bulunan Kalaçi köyü esrarengiz bir hastalığın pençesinde. 
Kalaçi köyünde yaşayanlar uyku hastalığına yakalandı. Köylüler günlerce uyuyabiliyorlar.
Uyandıktan sonraysa halüsinasyon görüyorlar, yüksek tansiyon ve hafıza kaybı yaşıyorlar. Söz konusu durumun nedeni henüz saptanabilmiş değil. Çözüm olarak köy halkı başka bir yere taşınıyor. 

"SEBEBİ URANYUM MADENİ”

Hastalık ilk kez 2013'te görülmüş, hastalara  ayrıntılı test ve incelemeler yapmış buna rağmen bu durumun gizemi çözülememişti.  
Uyku hastalığına yakalananlara tedavi olarak serum veriliyor ve uyanmaları bekleniyor. Köylülerse, hastalığı 600 metre uzaklıktak bulunan  eski  uranyum madenine bağlıyor.
Ancak tıp, nükleer radyasyon ve çevre uzmanlarınca yapılan  7 binden fazla araştırma ve testte herhangi bir sıradışı bulguya rastlanmadı. 

MAYIS’TA TAMAMEN BOŞALTILACAK

Yerel yönetim çare olarak köylüleri tahliye edip başka bölgelere taşımaya başladı. Kalaçi köyünün Mayıs ayına kadar tamamen boşaltılması planlanıyor..

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI