radyobir
radyobir

Dünyanın en pahalı cep saati 24 milyon dolara satıldı

Reuters Ajansı'nın bildirdiğine göre, salı günü Cenevre'deki Sotheby açık arttırmasında dünyadaki en pahalı cep saati satıldı. "Patek Philippe" marka "Henry Graves Supercomplication" cep saati rekor bir rakam olan 23.2 milyon İsviçre frangına (23.9 milyon dolar) satıldı.

12 Kasım 2014 13:33 | Güncelleme :12 Kasım 2014 13:35 | Kategori: Dünya

"Kutsal Kase” veya "Mona Lisa” olarak bilinen pembe altından yapılmış olan cep saati dünyadaki en karmaşık saatinin sahibi olacağı konusunda zengin bir işadamı ile iddiaya giren New Yorklu bankacı Henry Graves’in siparişi üzerine 1930’lu yılların başında yapılmıştı.
O saat standart olan dakika ve saniye yelkovanı haricinde takvim, Ay’ın evreleri, saniyenin yüzde birlik hassasiyetini ölçen kronograf ve diğer özelliklere sahip bulunuyor. Bu saatin yapımı sekiz yılı alırken,"Henry Graves Supercomplication" saati bilgisayar teknolojisi kullanılarak üretilen saatlerin gerisinde kalarak 56 yıllık dönemin en karmaşık saati özelliği taşıdı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI