radyobir
radyobir

Düşünce gücüyle yönetilen uçak yapıldı

Alman bilim insanları, pilotun düşünce gücüyle havalandırıp indirebileceği bir uçak prototipi geliştirdi. Yeni modele "Brainflight" (beyinuçar) ismi verildi. Haber TechCrunch internet sitesinde yer aldı.

04 Haziran 2014 14:49 | Güncelleme :04 Haziran 2014 15:01 | Kategori:

AB’nin finansmanı ile Berlin ve Münih teknik üniversiteleri tarafından geliştirilen model, elektrotlar sayesinde pilotun kafasına bağlanan bir cihazdan oluşuyor. Test çalışmalarına yedi kişi katıldı. Birinin uçak kullanma konusunda hiçbir deneyimi yoktu. Test uçuşlarına katılanların hepsi, test aracını sanal olarak havalandırmayı ve daha sonra araca iniş yaptırmayı başardı. Hatta bazı "pilotlar” düşük görme ortamında bile görevi başarıyla tamamladı.
Bilim adamları, özel eğitim almamış normal bir insanın bile uçak kullanmasını sağlayacak bir kontrol sistemi geliştirmeyi amaçlıyor. İcadın tanıtımı konusunda henüz bir bilgi alınmadı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI