radyobir
radyobir

Ermenistan'da halk sokaklara döküldü!..

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da binlerce gösterici, elektrik fiyatlarındaki artışı gerekçe göstererek yine kent merkezinde toplandı. 'Hırsızlığa Hayır' başlığı altında yapılan eylemin katılımcılarının, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ı istifaya davet eden sloganlar attığı bildiriliyor.

25 Haziran 2015 05:05 | Güncelleme :25 Haziran 2015 05:50 | Kategori: Dünya

Ermenistan'da göstericiler, üç gündür elektrik fiyatlarına yapılan zammı protesto ediyor. Kamu Hizmetleri Komisyonu'nun 17 Haziran'da aldığı kararla elektrik fiyatları yüzde 16 oranında artırıldı. Yeni tarife, 1 Ağustos'ta yürürlüğe girecek.

Bu arada Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, bu akşam Belçika'ya giderek Brüksel'de düzenlenecek Avrupa Halk Partisi Zirvesi'ne katılacak. Ermeni liderinin, zirvede konuşma yapması bekleniyor.



EYLEM DİĞER ŞEHİRLERE DE SIÇRADI


Öte yandan Erivan'daki protestoya destek veren kent sayısı da artıyor. Armenia Today'in haberine göre, Vanadzor kentinde de elektrik fiyatlarındaki artışı protesto eylemi düzenlendi. Ülkenin kuzeyinde, Rusya askeri üssünün bulunduğu Gümrü kentinde de oturma eylemi devam ediyor.

Ermenistan hükümetinin aldığı karar, yurtdışında yaşayan Ermeniler tarafından da protesto ediliyor. ABD'nin Los Angeles kentindeki Ermenistan Konsolosluğu önünde toplanan yüzlerce kişi, fiyat artışını protesto etti. Protesto eylemleri Strasburg'un yanı sıra, Fransa ve Almanya'nın birkaç kentinde de düzenlendi.



AZERBAYCAN SINIRINDAKİ ASKERLER ERİVAN'A ÇEKİLDİ

Bu arada Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin bazı birlikleri, Azerbaycan ile sınırdaki daimi üslerinden başkent Erivan'a aktarıldı. Yerel medyanın haberine göre, Erivan'a takviye edilen askeri birlikler, gösterileri dağıtma veya şiddet olaylarının genişlemesini engelleme emrini bekliyor.

Erivan polisi, bugün öğlen saatlerinde, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın da bulunduğu Bagramyan Caddesi'ne gelen protestocuları, tazyikli su kullanarak dağıtmış, onlarca göstericiyi gözaltına almıştı.
Bu arada binlerce vatandaşın, kentin merkezindeki Özgürlük Meydanı'na gelmeye devam ettiği, yüzlercesinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yürümeye çalıştığı gelen bilgiler arasında. Göstericilere bazı milletvekilleri ile sinema ve müzik yıldızlarının destek vererek eyleme katıldığı bildirildi.

Siyasetçiler ve yıldızların, çatışma ve arbedeyi önlemek amacıyla protestocular ile polis arasında kordon oluşturduğu belirtiliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI