radyobir
radyobir

Eski Başkanın kızı gözaltında!..

Özbekistan'ı, 1991-2016 yılları arasındaki demir yumrukla yöneten eski Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova'nın gözaltına alındı. Babasının iktidarı döneminde ses getiren ve lüks bir hayat süren Kerimova'nın yolsuzluk nedeniyle gözaltına alınması, genç kadın için eski hayatının sona ermesi olarak yorumlandı. Kerimova'ya babasının iktidarı sırasında, 'Özbekistan prensesi' yakıştırması yapılıyordu...

28 Temmuz 2017 12:18 | Kategori: Dünya

Özbekistan'ı, 1991-2016 yılları arasındaki demir yumrukla yöneten eski Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova'nın (44) gözaltına alındı.

Babasının iktidarı döneminde ses getiren ve lüks bir hayat süren Kerimova'nın yolsuzluk nedeniyle gözaltına alınması, genç kadın için eski hayatının sona ermesi olarak yorumlandı. Kerimova'ya babasının iktidarı sırasında, 'Özbekistan prensesi' yakıştırması yapılıyordu...

Özbekistan'ın 2016 Eylül'de hayatını kaybeden eski Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un aylardır ortalıkta görünmeyen büyük kızı Kerimova’nın (44) zehirlenerek öldürüldüğü ileri sürülmüştü...

Kerimova'nın babası İslam Kerimov, 1991-2016 yılları arasında Özbekistan'ı demir yumrukla yönetmişti.

Özbekistan Başsavcılığı, Kerimova'nın 2015 yılında karıştığı bir suç nedeniyle gözaltına alındığını ancak hakkında daha fazla suçlamanın bulunduğu ifade etti.

Yetkililer, Kerimova’nın 1.5 milyar dolarlık malvarlığına el koymanın gündemde olduğunu söyledi. Kerimova’nın İsviçre, İngiltere, Fransa ve Rusya’da varlığı olduğu tahmin ediliyor.

Özbek yetkililer Kerimova’nın 2015’te karıştığı bir suç nedeniyle gözaltına alındığını ancak hakkında daha fazla suçlamanın bulunduğu ifade etti.

Kerimova’ya organize suç örgütü üyelerinin ifadeleri, tanıklar, mağdurlar, örgütün kontrolündeki 14 şirket ve 16 offshore şirkette yapılan denetim raporları, ekspertiz sonuçları dahil olmak üzere dava kapsamında toplanan kanıtlara dayanarak suçlama yöneltildiği belirtildi.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI