radyobir
radyobir

Eski Sovyet arabaları açık artırmada

Finlandiya gümrük yetkililerinin, Rusya üzerinden sınırdan geçen sığınmacılara ait çoğu Sovyet yapımı olan klasik arabaları açık arttırmayla sattığı belirtildi.

19 Temmuz 2016 06:30 | Kategori: Dünya

Finlandiya’nın Salla yerleşim birimindeki gümrük dairesinden bir kaynak, Rusya üzerinden ülkeye geçen sığınmacılara ait Sovyet yapımı klasik arabaların açık arttırmayla satıldığını söyledi.

Finlandiya’nın satışlardan 23 bin dolar kaybettiğini ifade eden kaynak, satılan araçlar arasında nadir bulunan Volga 3010 aracının yalnızca 1200 Euro’ya alıcı bulduğunu belirtti.

'KLASİK ARABAYI 1 EURO’YA SATTILAR'

İki gün süren açık arttırmada 128 arabanın tamamının satıldığını belirten kaynak ayrıca klasik arabaların 640 Euro’dan az bir çekiç fiyatıyla satışa sunulduğunu, en ucuz aracınsa 1 Euro’ya satıldığını söyledi.

Geçen yıl Ortadoğu ve Afrika’dan gelen sığınmacıların büyük bir bölümü Rusya-Finlandiya sınırında yoğunlaşmıştı. ‘Kuzey rotası’ olarak anılan bu yönde, yaya olarak sınırı geçmesi yasaklanan sığınmacılar Rusya’da Lada, Volga, Moskviç gibi Sovyet yapımı ikinci el araçlar satın almış ve böylece sınırı geçmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI