radyobir
radyobir

Evsizlerin yaşadığı binada yangın: En az 73 ölü

Güney Afrika'nın en büyük şehri Johannesburg'da bir binada çıkan yangında en az 73 kişi hayatını kaybetti, 43 kişi de yaralandı.

31 Ağustos 2023 15:24 | Kategori: Afrika

Yangının evsizlerin yaşadığı bir binada gece çıktığı açıklanırken, Johannesburg Acil Durum Yönetimi sözcüsü Robert Mulaudzi, yengının nedeninin araştırıldığını söyledi.

Reuters muhabiri, sabah yerel saatle 10'da 5 katlı binadaki yangından hala dumanlar çıktığını, büyük bir kısmının is dolayısıyla karardığını ve yangında hayatını kaybedenlerin cesetlerinin binanın yanındaki bir sokakta battaniyelere sarılmış halde yere konulduğunu bildirdi.

Belediye Sözcüsü Colleen Makhubele ise, içeridekilerin binayı yasadışı olarak işgal ettiklerini ve şehirdeki bu tür binalardan evsizleri çıkarmaya çalıştıklarını ancak çoğu zaman başarısız olduklarını dile getirdi.

Makhubele Güney Afrika’nın resmi yayın kuruluşuna verdiği demeçte, "Bu gibi şeyler oluyor. Çünkü vatandaşlar neyin güvenli neyin güvenli olmadığını anlamak ve şehrin kanun ve yönetmeliklerine uymak konusunda bizimle işbirliği yapmaya istekli değiller” dedi.

Johannesburg, yaygın yoksulluk, işsizlik ve konut krizi gibi sorunların yaşandığı ve dünyanın en eşit olmayan şehirlerinden biri. Güney Afrika'nın en büyük şehrini de içine alan Gauteng eyalet hükümetine göre Johannesburg'ta yaklaşık 15 bin evsiz yaşıyor.

Şehirde yangınlara sıkça rastlanıyor. Elektrik kesintileri nedeniyle birçok kişi aydınlanmak için mum, ısınmak için ise odun yakıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI