radyobir
radyobir

Ezidiler ayaklandı, IŞİD yanlıları saldırdı

IŞİD saldırılarını protesto etmek ve dağda mahsur kalan Ezidi'lere dikkat çekmek için Almanya'nın farklı şehirlerinde protesto gösterileri düzenlendi. Göstericilere yine IŞİD yanlıları saldırmak istedi.

11 Ağustos 2014 10:27 | Kategori: Dünya

Almanya'da yaşayan Ezidi toplumu ayakta. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün ev ve yurtlarından ettiği Ezidi'lerin dramına dikkat çekmek için Almanya'da Ezidi'ler haftasonu da yürüyüş düzenledi. Almanya'daki Ezidi toplumu yaptığı yürüyüşlerle Irak'ta IŞİD terör örgütünün katliamlarını protesto etti. Frankfurt, Bielefeld ve Bad Hersfeld kentlerinde düzenlenen yürüyüşlerdeki katılımcı sayısı 10 bin aştı.

SALDIRMAK İSTEDİLER 

Yürüyüş boyunca, 'IŞİD terör örgütünü durdurun', 'Almanya katliama göz yumma', 'IŞİD savaşmıyor, soykırım yapıyor' ve 'Birleşmiş Milletler göreve' sloganları atıldı. 6 binden fazla katılımın olduğu Bielefeld'de göstericiler tam dağılmak üzereyken, çevrede toplanan bir grup IŞİD sempatizanının saldırısına uğradı. Tetikte bekleyen polis, IŞİD sempatizanlarını yürüyüş güzergahından uzaklaştırdı. Almanya'nın diğer yerlerinde düzenlenen protesto gösterileri ise olaysız sona erdi. 

PASAPORTLARINI İPTAL EDİN

Irak'taki Ezidi dramına dikkat çeken göstericilere her seferinde saldıran IŞİD sempatizanları siyasetçileri kızdırdı. Alman politikacılar, Alman vatandaşlığını almış radikal İslamcıların vatandaşlığının geri alınmasını tartışmaya açtı. Kimi politikacılar da Müslüman olup radikal gruplarla hareket eden ve Suriye ile Irak'a savaşa gideceklerin pasaportlarına el konmasını istedi. Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Armin Laschet, Kuzey Ren Vestfalya'da (NRW) Ezidi göstericilere saldıran IŞİD yanlılarının takibe alınması için eyalet hükümetine çağrıda bulundu. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI