radyobir
radyobir

Fransa Assange ve Snowden'a kapılarını açabilir

WikiLeaks'in NSA'nın 6 yıldır cumhurbaşkanlarını dinlediğini ortaya çıkarması üzerine müttefikinin yaptıklarını idrak etmeye çalışan Fransa'da, ABD'nin casusluk suçlarından aradığı Assange ve Snowden'a kucak açma önerileri resmileşmeye başladı.

26 Haziran 2015 09:18 | Kategori: Dünya

Fransa Adalet Bakanı Christiane Taubira, izleme faaliyetlerini deşifre eden ve geçişi sığınma hakkı aldığı Rusya’da yaşayan eski ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) analisti Edward Snowden ile 3 yıldır İngiltere’deki Ekvador Büyükelçiliği’nde yaşayan WikiLeaks kurucusu Julian Assange’a iltica teklif edebileceklerini söyledi. BFMTV kanalına konuşan Taubira, "Fransa’nın Snowden ve Assange’a iltica teklifinde bulunmasına hiç şaşırmam. Bu, ihtimaller dahilinde” dedi.

Fransız Libération gazetesi, ABD’nin müttefiklerini ‘hor görmesinin’ karşılığı olarak Snowden’a kapıların açılması gerektiğini, bunun Washington’a açık ve işe yarayacak bir mesaj göndereceğini’ yazmıştı.

Avrupa Parlamentosu üyelerinden Jean-Luc Melenchon da Snowden’ın ülkeye alınmasının yanı sıra Washington’la şu anla müzakere edilen Transpasifik Ortaklığı (TTP) gibi tartışmalı serbest ticaret anlaşmalarının yeniden gözden geçirilmesini istemişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI