radyobir
radyobir

Galatasaray Prandelli'yi ikna etti

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Dursun Özbek, 7 milyon Euro tazminat isteyen İtalyan teknik adam Cesare Prandelli'yi 3 milyon Euro'ya ikna etti.

12 Mayıs 2015 12:42 | Kategori:

Sarı-kırmızılı kulüpte 23 Mayıs Cumartesi günü yapılacak seçimde başkan adayı olan Dursun Özbek, bugün CAS Mahkemesi’nde davası görülecek olan teknik direktör Cesare Prandelli ile el sıkıştı. 4 milyon Euro’nun Galatasaray'ın kasasında kalmasını sağlayan gizli operasyonun şifrelerine ulaşıldı.

25 Ekim 2015 tarihinde görevine son verilen ve Galatasaray’ın 3 ay boyunca yaptığı uzlaşma çağrılarına olumsuz yanıt verip 7 milyon Euro’luk tazminat davası açan Prandelli’yi, Dursun Özbek 1 ayda ikna etmeyi başardı.

15 NİSAN’DA İTALYA’YA GİTTİLER

CAS’a başvuran Prandelli, Galatasaray’a karşı davayı kazanması halinde 7 milyon Euro alacaktı. Galatasaray Başkan Yardımcısı, çok gizli tutulan ‘uzlaşma’ seferinde, İtalyan hoca ile görüşmek adına 15 Nisan 2015 tarihinde Galatasaray Liv Hospital Basketbol takımı koçu Ergin Ataman ile Milano’ya gitti.

Ataman’la 2 gün boyunca Milano’da kalan Özbek, tecrübeli hocaya "Yollarımızı kötü ayırmayalım. Yanlış anlaşılmalar yaşanmış olabilir. Hepsi geride kaldı. Biz bunu istemiyoruz. Sizinle dostça ayrılma niyetindeyiz” dedi. Prandelli de bu ikiliden düşünmek adına süre istedi.

RENK SEÇİMİNE KATILAMADI

Geçen 25 günlük sürenin ardından CAS Mahkemesi’ne saatler kala Prandelli, Dursun Özbek’in ‘uzlaşalım’ teklifini kabul etti. Prandelli’nin avukatı Alberto Ziliani, dün öğlen İstanbul’a geldi. Akşam 17.30’da Dursun Özbek, Prandelli’nin avukatı Ziliani ile bir araya geldiği için 23 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü genel kurul adına Türk Telekom Arena’daki renk seçimine gidemedi. Ve dünkü zirvede Prandelli dosyası yaklaşık 3 milyon Euro’ya noktalandı. Bu başarılı operasyonla Galatasaray 4 milyon Euro tasarruf etmiş oldu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI