radyobir
radyobir

Gazlı içecekleri bıraktıktan sonra 25 kilo verdi

Post Malone daha sağlıklı olmak için gazlı içecekleri bıraktığını açıkladıktan sonra yeni fotoğraflarıyla zayıflamasını gözler önüne serdi.

04 Eylül 2023 05:37 | Kategori: Sağlık

"Sunflower" parçasıyla bilinen ve gerçek adı Austin Richard Post olan şarkıcı, aynadan çektiği boydan fotoğrafla yeni görüntüsünü 28 Ağustos'ta Instagram'daki takipçileriyle paylaştı. Fotoğrafta baştan aşağı siyah giyinmiş olan şarkıcı, fotoğrafın altına şunları yazdı:

Karşınızda Genel Vali Chungus VonBattlepass, sizi seviyorum.

Şarkıcı, 8 Ağustos'ta katıldığı The Joe Rogan Experience podcast'inde, zayıflamasını gazlı içecekleri kesmesine ve 8 Temmuz'da başlayan "If Y'all Were't Here, I'd Be Crying" Turnesi kapsamında düzenli sahne almasına bağlamıştı. Tartıda 109'dan 84'e düşerek bilfiil 25 kilo verdiğini popüler podcast sunucusu Joe Rogan'a açıklamıştı.

Şarkıcı geçmişteki konser sonrası ritüellerinin genellikle gazlı içecek keyfi yapmayı da içerdiğini söylemişti. Malone bu suçluluk hissettiren zevkini Rogan'a "Konserler, gazlı içecekler" diye açıklamıştı:

Gazlı içecek çok kötü bir şey. Çok kötü ama işte çok iyi. Ben bir gazlı içecek alacağım. Ben kötü bir çocuğum ve bir Monster enerji [içeceği] alacağım.

Malone şöyle eklemişti:

Harika bir konser verdim ve biliyor musunuz, biraz yaramazlaştığımı hissediyorum. Kendime buzlu bir kola alacağım.

Gazlı içecekleri azaltmak, şarkıcının geçen yıl yaptığı pek çok yaşam tarzı tercihinden biri. Malone, 2022'de nişanlısıyla birlikte kız bebeğini kucağına aldığından beri "hiç bu kadar sağlıklı hissetmediğini" ve "uzun zamandır bu kadar mutlu olmadığını" açıklamıştı.

Nisan ayındaki bir Instagram paylaşımında, kızının iyiliği için daha sağlıklı seçimler yapmaya başladığını yazmıştı. Şarkıcı, "Sanırım babalık hayatı devreye girdi ve ben de bu küçük meleğin yanında uzun süre kalabilmek için gazlı içecekleri bırakmaya ve daha iyi beslenmeye başlamaya karar verdim" demişti.

UCLA Health'ten Dr. Elizabeth Ko ve Dr. Eve Glazier'a göre gazlı içecek içmek, "obezite, zayıf kan şekeri kontrolü ve diyabet" dahil birçok olumsuz sağlık durumuyla bağlantılı ve "son çalışmalar yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve kalp hastalığıyla ilişkili olduğunu ortaya koyuyor." Bu iki doktor, araştırmalarına göre günde en az bir gazlı içecek içmenin "Tip 2 diyabet gelişme riskini ölçülebilir oranda artırdığını" da belirtiyor. Bazıları alternatif olarak diyet gazlı içecekleri önerse de, bu doktorlar bunların "daha iyi olmadığını" çünkü açlığı artırıp metabolizmayı bozabileceğini yazıyor.

"Circles" parçasıyla bilinen şarkıcı, sağlıklı yaşam yolculuğunu sadece gazlı içecekleri keserek ve daha iyi beslenerek sonlandırmak niyetinde değil; "sigara ve birayı" da bırakmayı planladığını söylemişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI