radyobir
radyobir

Hasarlı gözü iyileştiren lens

Proje yöneticisi Violeta Le'nin çarşamba günü İtar Tass Ajansı'na yaptığı açıklamaya göre, Kemerova Bölgesi'ndeki bilim adamları dünyada ilk defa hasarlı gözün iyileşmesini hızlandırmayı ve onun tamamen dezenfekte olmasını sağlayan temas lensi geliştirdiler.

25 Eylül 2014 11:29 | Kategori: Sağlık

Bunun yapımcıları arasında Kemerova Devlet Üniversitesi bilim adamları ve Kemerova doktorları geliyor.
Haber ajansının görüştüğü kişi bununla ilgili olarak "Biz tüm enfekiyonları, bakterileri, virüsleri, asit veya alkali gibi yakıcı maddeleri
emdiren lens icat ettik. Şu an dünyada buna benzer tek çözüm jeller veya merhemlerdir. Ancak onlar iltihabı önleyen, ancak çıkarmayan yenileyici bir özelliğe sahip bulunmaktadırlar” ifadelerine yer verdi.
Onun sözlerine göre, lensleri hem hastanede hem de yaralanma sonrasında normal şartlarda kullanmak mümkün oluyor, kullanımdan önce gözün yıkanmasına dahi gerek duyulmuyor. Özel olarak kaplanmış olan lens kimyasal reaksiyonlar sonucunda yabancı maddeyi su veya tuzlu su şekline dönüştürüyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI