radyobir
radyobir

Heyecanlı derbinin galibi Daçka: 87 - 72

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 13. hafta kapanış maçında Darüşşafaka Doğuş, deplasmanda Galatasaray Odeabank'ı 87-72 yenerek, oynadığı son 7 maçta 6. galibiyetini aldı.

03 Ocak 2017 10:00 | Kategori:

Bertan ERMAN

Galatasaray Odeabank, karşılaşmaya yaptığı top kayıplarının ardından yediği sayılarla başlasa da, Blake Schilb'in önderliğinde, rakibine karşı 8-0'lık bir seri yakaladı. Ancak Daçka, James Anderson'ın devreye girmesiyle 7-0'lık bir seri yakalayarak yeniden öne geçti. Sarı kırmızılılar, Tibor Pleiss'ın boyalı alanda etkili olmasıyla yeniden üstünlüğü sağladı. Çeyreğin bitimine 01.14 dakika kala Göksenin Köksal'ın yaptığı 2. faulden sonra itirazından ötürü teknik faulle cezalandırılması, Abdi İpekçi Arena'da ortamın gerilmesine neden oldu. İlk çeyreğin son 5 saniyesine girilirken, Galatasaraylı taraftarların hakemler aleyhinde yaptığı tezahürattan dolayı ilk uyarı anonsu geldi.

İkinci çeyreğe 22-18 önde giren Galatasaray Odeabank, Vladimir Micov'la etkisini arttırdı. Ancak, kenardan gelen Birkan Batuk, bulduğu 3 sayılık basketlerle Darüşşafaka Doğuş'un yeniden öne geçmesini sağladı. 10-2'lik bir seri yakalayan Daçka'ya karşı, Jon Diebler'ın bulduğu sayılarla yeniden öne geçen sarı kırmızılılar, devre arasına 40-38'lik üstünlükle gitti.

Üçüncü çeyrekte karşılıklı seriler vardı. Darüşşafaka Doğuş, Adrien Moerman ve Brad Wanamaker'ın önderliğinde maçın ibresini kendisine çevirdi. Çeyreğin bitimine 5 saniye kala, Galatasaray Odeabank'ın başantrenörü Ergin Ataman'a teknik faul çalınınca, taraftarlar yine hakemler aleyhinde tezahürat etti. Bu yüzden maçta ikinci bir uyarı anonsu daha yapıldı.

Son çeyreğe 62-56 önde giren Daçka, Wanamaker ve Birkan Batuk'un sayılarıyla 8-0'lık bir seriyle farkı çift hanelere çıkardı. Sarı kırmızılılarda Sinan Güler, neredeyse tek başına takımının maça ortak olması için mücadele etti. Ancak, maçtaki kontrolü ele geçiren konuk ekip, karşılaşmayı 87-72 kazandı.

Darüşşafaka Doğuş'ta Wanamaker, Anderson ve Wilbekin, 15'er sayıyla takımlarının en skorer isimleri olurken, Birkan Batuk ve Moerman'ın 13'er sayılık katkıları, yeşil siyahlıların galibiyetinde etkili oldu. Peş peşe 2. yenilgisini alan Galatasaray Odeabank'ta Tibor Pleiss, 18 sayı ve 11 ribaundla double double yaptı.  

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI