radyobir
radyobir

İngiliz askerlere Rus ve Çinli kız arkadaş yasağı

The Daily Mail'in basına sızdırılan gizli bir belgeyi kaynak göstererek geçtiği haberde, İngiltere Savunma Bakanlığı'nın kurum bünyesinde görev yapan üst düzey memur ve askeri yetkilileri ajan olabilecekleri gerekçesiyle çekici Rus ve Çinli bayanlarla arkadaşlık yapmamaları konusunda uyardığı belirtildi.

10 Kasım 2014 10:16 | Kategori: Dünya

Basına sızdırılan söz konusu dokümanda Rusya Federal Güvenlik Servisi FSB çalışanlarının üst düzey İngiliz diplomatlar ve askeri yetkiler ile önce diyaloga girip daha sonra da şantaj yöntemi ile bilgi sızdırmayı deneyebilecekleri ifade ediliyor.
İngiltere Savunma Bakanlığı’ndan konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklama gelmezken, gazete KGB’nin Soğuk Savaş döneminde benzer yöntemleri sık sık kullandığını, özellikle de Doğu Almanya’da faaliyet gösteren genç ve yakışıklı Rus ajanların bu ülkedeki üst düzey yetkililerin sekreterleri ile aşk yaşayıp bunlardan gerekli bilgileri sızdırdıklarını, kadınların ise ajanların kendilerini gerçekten sevdiklerini düşündükleri bilgisini de sütunlarında okurları ile paylaştı.
Bu arada Rusya ile mevcut ilişkilerde gerginliğin tırmandığı son günlerde İngiliz istihbaratı da Rusça konuşan ajanlar aramaya başladı. Bilindiği üzere İngiliz istihbarat kurumu MI5’in internet sitesinde kısa bir süre önce yer alan ilanda, kurumun Rusça bilen uzmanlar aradığı ifade edilmişti. The Daily Mail’in haberinde söz konusu işe alım sürecinin İngiltere Hükümeti İletişim Ofisi ile MI5 tarafından ortaklaşa olarak gerçekleştirildiğine vurgu yapıldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI