radyobir
radyobir

İngiltere'den, Akdeniz'e gemi ve gözetleme uçağı

İngiltere'de Başbakanlık ofisi, "İsrail'i desteklemek" amacıyla Doğu Akdeniz'e gözetleme uçağı ve iki Kraliyet Donanması gemisi gönderileceğini açıkladı.

13 Ekim 2023 09:03 | Kategori: Avrupa

Gözetleme uçağı, "silahların terörist gruplara aktarılması gibi bölgesel istikrara yönelik tehditleri takip etmek" amacıyla Cuma günü devriye görevine başlayacağı aktarıldı.
Gözetim uçağının yanında helikopterler, P8 deniz karakol uçağı ve bir denizci birliği de bölgeye gönderilecek.

Başbakan Rishi Sunak, askeri desteğin tansiyonun "daha fazla tırmanmasını önleyeceğini" söyledi.

Başbakanlık ofisi, İngiltere Silahlı Kuvvetleri’nin "İsrail'e ve bölgedeki müttefiklere fiili destek sağlamak, caydırıcılık ve güvence sunmak" için bölgede olacağını kaydetti.

Planlara göre, Kraliyet Donanması'ndan bir görev grubu insani yardım çabalarını desteklemek üzere önümüzdeki hafta bölgeye gidecek.



Kraliyet Hava Kuvvetleri personeli Lossiemouth hava üssünden bölgeye gitmeye hazırlanıyor

Başbakan Sunak, hükümetin İsrail'de ortaya çıkan "korkunç sahnelerin tekrarlanmayacağından" emin olmak için "net olması gerektiği" değerlendirmesini yaptı.

Sunak, "Bölgedeki askeri ve diplomatik ekiplerimiz, güvenliği yeniden tesis etmek ve Hamas teröristlerinin bu barbar saldırısının binlerce masum kurbanına insani yardımın ulaşmasını sağlamak için uluslararası ortaklarımızı da destekleyecek" dedi.

Sunak ayrıca İsrail, Kıbrıs ve bölge genelindeki askeri ekiplerin acil durum planlamasını desteklemek üzere hazırlanmasını istedi.

Hamas Cumartesi günü İsrail'in güneyine benzeri görülmemiş bir saldırı başlattı. Saldırılarda en az 1.300 kişi öldü ve 150 civarında rehine Gazze'ye götürüldü.
İsrail'in misilleme olarak hava saldırıları başlatmasından bu yana Gazze'de 1.300'den fazla kişi öldü.

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, askeri yardımın "İngiltere'nin Hamas'ın terörist kampanyasının başarısız olmasını sağlama konusundaki kararlılığının yadsınamaz bir göstergesi olacağını" söyledi.

Bu arada Dışişleri Bakanlığı, İsrail'de mahsur kalan İngiliz vatandaşları için uçuşlar düzenlemeye başladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI