radyobir
radyobir

İngiltere tehdit altında!..

İngiltere'de aşırı İslamcılar IŞİD militanlarından esinlenerek ülkede Müslümanlar tarafından düzenlenen müzik ve dans etkinliklerine müdahale etmeye ve karşı cinsten kişilerle birlikte eğlenenleri tehdit etmeye başladı.

11 Ağustos 2014 09:25 | Kategori: Dünya

Yetkililer, "Müzik ve dansın şeytana tapmak anlamına geldiğini” iddia eden aşırı islamcıların Birmingham şehrinde düzenlenen Ramazan Bayramı etkinliklerine  müdahale ettiğini ve ellerinde "Müziğe Hayır” yazılı pankartlarla "Allah büyüktür” diye bağırarak festivale katılanları korkuttuğunu açıkladı.
Londra’da ise köktenci militanların Bangladeş Yeni Yılı’nı kutlamak için BBC’nin sponsorluğunda düzenlenen sokak partisine giden Müslüman kadınların yolunu kestiği ve onları "Yaptıklarının haram olduğu ve böyle aktivitelerin zina, günah ve hatta uyuşturucu bağımlılığına neen olduğu” konusunda uyardığı belirtildi.
Polis aşırı islamcıların ülkedeki islami faaliyet ve kutlamalara müdahale ettiğinden haberdar olduklarını ancak şimdiye dek kendilerine resmi bir şikayette bulunulmadığını belirtti. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI