radyobir
radyobir

İntihar eylemcileri yola çıktı!..

Musul - Erbil'de peşmergenin canlı şehitler ismi verilen gönüllü birliği bölgesel kürt yönetimi sınırını korumak için Musul'a doğru hareket etti

15 Haziran 2014 10:27 | Kategori: Ortadoğu

IŞİD'in Musul'da kontrolü tamamen ele geçirmesinin ardından Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırlarında üst düzeyde güvenlik önlemleri alındı.
Peşmerge güçlerinin en seçkin birlikleri olan ve Zerevani ismiyle tanınan özel kuvvetlerin tamamı, Musul ve Kerkük'ün Kürt bölgesi sınırına gönderildi.
Saddam Hüseyin döneminde Baas rejimine karşı savaşan ve yaralandıkları için geri hizmete alınan eski peşmergeler de IŞİD'in Musul'da kontrolü ele geçirmesinin ardından gönüllü olarak yeniden silahlandı. Kendilerine Canlı Şehitler Birliği diyen ve sayılarının 500 civarında olduğu öğrenilen eski peşmergelerin çoğunun keskin nişancı tüfekleri taşıdığı görüldü. Kürt güçlerinin profesyonel asker kıyafeti kullanmaya başlamasından yaklaşık 10 yıl sonra ilk kez yöresel peşmerge kıyafetlerini giyen Canlı Şehitler Birliği, bugün Musul'a hareket etti.
Musul çevresindeki Kürt yerleşim bölgelerine yerleşeceklerini ve Kürdistan sınırlarını IŞİD'e karşı koruyacaklarını söyleyen eski peşmergeler, "Amacımız büyük bedeller ödenerek belirlenen Kürdistan sınırlarını korumak. IŞİD'in Kürdistan sınırlarına saldırması olasılığına karşı gönüllü olarak örgütlendik ve sakladığımız silahlarımızı çıkardık. Uzun yıllardar giymediğimiz peşmerge kıyafetlerimizi giyerek cepheye gitmeye karar verdik. Yıllar önce Saddam'a karşı savaşırken yaralanmıştık. Ancak bu kez yaralanmaya değil şehit olmaya gidiyoruz. Amacımız sınırlarımızı ve Kürt halkını korumak için şehit olmak. Bunun için de birliğimizin adını Canlı Şehitler olarak belirledik" dedi.
Peşmerge özel kuvvetler birliği Zerevani askerlerinin de eşlik ettiği eski peşmergeler, daha sonra Erbil karayolundan araçlarla Musul'a hareket etti. Eski peşmergelerin bölgede inceleme yaparak zayıf bulunan sınır hattında takviye destek olarak Kürt yerleşim bölgelerini IŞİD'e karşı koruyacağı öğrenildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI