radyobir
radyobir

IŞİD, S. Arabistan'ı beşe bölmek istiyor

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı'nın Soruşturma Bürosu yetkililerinden Basam Attiyah, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) ülkeyi beş ayrı parçaya bölmeyi hedeflediğini söyledi.

25 Mayıs 2015 12:09 | Kategori: Dünya

Attiyah'ın açıklaması, Suudi Arabistan'ın Katif kentindeki El Kadeh köyünde bulunan bir Şii camisinde önceki cuma günü 21 kişinin ölümüne yol açan intihar saldırısını izledi. Saldırıyı, IŞİD'in kasım ayında kurulan Suudi Arabistan kolu üstlenmişti.

Attiyah pazar günü düzenlediği bir basın toplantısında, ''Terör örgütü ülkemizdeki farklı mezhepler arasındaki iyi ilişkileri bozmayı ve Suudi Arabistan'ı beş parçaya bölmeyi hedefliyor'' dedi.
IŞİD'in Suudi Arabistan'daki şebekesini dört ay önce oluşturmaya başladığını ve sosyal ağlar üzerinden çocuk ve gençleri kendi saflarına çekmeye çalıştığını belirten Attiyah, cuma günü Şii camisinde yaşanan intihar saldırısının da grupla bağlantısı olan 20 yaşındaki Suudi bir öğrenci tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI