radyobir
radyobir

IŞİD Telrıfat'a saldırdı: Çok sayıda ölü var

Terör örgütü IŞİD, Halep kentinin kuzeyindeki Telrıfat kasabasında bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Saldırıda onlarca kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

30 Ağustos 2015 09:10 | Kategori: Terör

IŞİD, Halep'in kuzeyinde yer alan ve Türkiye sınırına 20 kilometre uzaklıkta bulunan Telrıfat kasabasında bu akşam saatlerinde bomba yüklü araçla saldırdı.

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Türkmen aktivist Muhamet Gözübüyük, canlı bombalı saldırı sonucu onlarca kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığını belirterek, "Kasaba çevresinde IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyeleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Her iki taraftan da ölü ve yaralılar var" dedi.

Gözübüyük, Mare kasabası çevresi ile Türkiye sınırının sıfır noktasında bulunan Harcela köyünde de, IŞİD ile ÖSO güçleri arasında şiddetli çatışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Öte yandan IŞİD, bugün akşam saatlerinde Mera'da tarım sülolarını ele geçirdi. IŞİD'in ilerleyişi üzerine ÖSO, Halep ve İdlib'ten takviye kuvvetler gönderdi. Bu arada ABD önderliğindeki koalisyon uçakları da bölgede IŞİD mevzilerini vuruyor.

Azez ilçesinin güneydoğusunda yer alan 30 bin nüfuslu Telrıfat kasabası 2012 yılında ÖSO'nun eline geçmişti.

Mare ve Telrıfat'ın alınmasından sonra Azez ilçesini ele geçirmeyi hedefleyen IŞİD, 28 Mayıs'tan bu yana Halep'in kuzeyinde muhaliflere saldırıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI