radyobir
radyobir

İspanya ve İtalya'da rakamlar umut veriyor

İspanya'da son 24 saatte tespit edilen vakalarla birlikte ülke genelinde tespit edilen vaka sayısı 200 bini aştı. Ülkede ölü sayısı da 21 bine yaklaştı

20 Nisan 2020 16:31 | Kategori: Dünya

İspanya Sağlık Bakanlığı’na göre Corona virüsü Pazar günü ülkede 410 kişinin daha ölümüne neden oldu. Cumartesi günüyse ölü sayısı 565’ti. Bu, dünyanın salgından en çok etkilenen ülkelerden İspanya’da son bir ayda görülen en düşük günlük ölü sayısı. Ülkede ölü sayısı toplamda 20 bin 453 oldu. 2 Nisan’da ülkede en yüksek günlük ölü sayısı 950 olarak kaydedilmişti. İspanya'daki toplam vaka sayısıysa 195 bin 944 oldu.

İtalya, Pazar günü Corona virüsü nedeniyle son bir günde hayatını kaybedenlerin sayısının 433 olduğunu bildirdi. Bu, bir haftadır görülen en düşük günlük ölü sayısı. Ülkede yeni vakaların sayısı da 3 bin 47 arttı. Rakamlar, vaka artış hızında da düşüş olduğunu gösteriyor.

Bir gün önce yeni vakaların sayısı 3 bin 491’di. İtalya Sivil Koruma Dairesi’ne göre Cuma günü ölü sayısı 575, Cumartesi günüyse 482’ydi. İtalya’da ölü ve vaka sayısındaki artış son iki haftadır istikrarını koruyor. Yetkililere göre vaka ve ölüm artış hızı Mart ayında yaşanan zirvenin ardından düşük seyretmeye devam ediyor. Ancak yine de altı haftadır sıkı karantina önlemleri uygulanan ülkede rakamların düşme hızının yeterli olmadığı yorumu yapılıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI