radyobir
radyobir

İsrail askerleri Filistinlilerin evlerine saldırdı

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde, bu sabah Filistinlilere ait evin yıkımı sırasında, bir kişinin İsrail askerlerince açılan ateş sonucu öldürüldüğü ortaya çıktı

28 Şubat 2014 20:32 | Kategori: Ortadoğu

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde, bu sabah Filistinlilere ait evin yıkımı sırasında, bir kişinin İsrail askerlerince açılan ateş sonucu öldürüldüğü ortaya çıktı.
Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri buldozerler eşliğinde bu sabah Ramallah'ın Birzeit beldesine baskın düzenleyerek Filistinli aileye ait evi saatlerce kuşattı.  İsrail askerlerinin bölgeden çekilmesinden sonra buldozerlerle bir kısmı yıkılan evde, Mutez Veşha isimli Filistinlinin cansız bedenine rastlanıldı.
Hayatını kaybeden Filistinlinin cesedinin, İsrail askerlerinin bölgeden ayrılmasının ardından Ramallah Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı öğrenildi.
Öte yandan İsrail polis sözcüsü Luba Simari, yaptığı basın açıklamasında, İsrail askerlerinin alınan istihbarat doğrultusunda gece saatlerinden bu yana aranan bazı terör unsurlarına yönelik gözaltı operasyonları yürüttüğünü belirtti. Simari, İsrail güçlerinin çevredeki bir evde bulunan şüpheli bir şahsa ateş açtığını ve söz konusu şahsın olay yerinde hayatını kaybettiğini söyledi. 
İsrail güçlerinin bu sabah Ramallah'ın Birzeit beldesine düzenlediği baskında, askerler ile Filistinliler arasında arbede yaşandığı, 2 Filistinli gencin plastik mermi ile yaralandığı, çok sayıda kişinin de atılan gözyaşartıcı gazdan etkilendiği bildirilmişti. Birzeit beldesinde Filistinlilere ait evin bir bölümünü içinde insanlar bulunduğu sırada buldozerlerle yıkan İsrail askerlerinin, içerideki 4 kişiyi gözaltına aldığı belirtilmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI