radyobir
radyobir

İsrail askerleri Şifa Hastanesi'ni bastı

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar 40. gününde artarak sürerken, Gazze Şeridi'ndeki Şifa Tıp Merkezi'nin bir kısmına yönelik askeri operasyon gerçekleştirdiği duyuruldu.

15 Kasım 2023 18:23 | Güncelleme :15 Kasım 2023 18:23 | Kategori: Ortadoğu

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, söz konusu operasyonun başlatılacağına dair bilginin Şifa Hastanesi'ne verildiğini doğruladı.

Al-Jazeera televizyon kanalının Şifa Hastanesi'nden aralıksız yürüttüğü canlı telefon bağlantılarına katılan yetkililer ve hastalar, İsrail askerlerinin sağlık personeli ve hastaların bulunduğu katlara girişini beklediklerini ifade etti.​​​​​​​

‘Bu bir savaş suçu’

Gazze Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, "İsrail, Şifa Hastanesi'nin direnişin sevk ve idare merkezi olduğunu ispat edemeyecek" dedi.

Sevabite, İsrail işgal güçleri tarafından Şifa Hastanesi'ne baskın düzenlenmesinin bir savaş suçu olduğunu söyledi.

İsrail'in, Şifa Hastanesi'nin Gazze'deki direnişin sevk ve idare merkezi olduğunu ispat etmeye çalıştığını ancak bunda başarısız olacağını dile getiren Sevabite, "İşgal güçlerinin, hastaneye silahlar sokarak belirli şekilde düzenleyip görüntülerini çekeceği" tahmininde bulundu.

Şifa Hastanesi Müdürü Munir el-Berş, hastaneye giriş operasyonunu başlatan İsrail ordusundan subaya, "Beni hastalarımın arasından alıp tutuklamak ya da öldürmek istiyorsanız sorun yok hazırım ama işbirliği yapmam" dedi.

Al-Jazeera televizyon kanalının, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nden aralıksız canlı telefon bağlantıları sırasında Hastane Müdürü Dr. Munir el-Berş ile İsrailli bir subay arasında geçen konuşma dikkat çekti.

‘Rusya Müslümanları, Filistinli sığınmacılara yardım etmeye hazır’

Rusya Müslümanları Ruhani İdaresi Başkan Yardımcısı ve Moskova Müftüsü İldar Alyautdinov, Rusya Müslümanlarının Rusya’da okuyan Filistinli öğrenciler dahil Gazzeli sığınmacılara yardım sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

Rusya Müslümanları Ruhani İdaresi Başkan Yardımcısı ve Moskova Müftüsü İldar Alyautdinov, Telegram paylaşımında, "Rusya Müslümanları Ruhani İdaresi’ne bağlı Zekat Vakfı’na, Gazzeli sığınmacılara yardımın sağlanması talepleri geliyor. Filistinli öksüz çocukları himayesine almak isteyen çok sayıda Rusya vatandaşı var. Rusya üniversitelerinde okuyan Filistinli öğrencilere destek sağlama yönünde aktif çalışmalar yapılıyor. Mali desteğe ihtiyacı olan 150 kişilik Filistinli öğrenci listesini hazırladık. Bilinen nedenlerden dolayı Gazze’den para gelmediği için Rusya vatandaşlarının topladığı paradan yardım sağlayacağız. Bu para, öğrencilerin Rusya’daki eğitimine devam edebilmesi için harcanacak” ifadesini kullandı.

Zekat Vakfı temsilcilerinin, Gazze’den gelen Rusya vatandaşlarının bulunduğu hastaneleri ziyaret ederek onlara tedavi ve bakım desteği sağlayacağını dile getiren Alyautdinov, "Filistin’in acısı ortak acımız. Bu zorluklardan birlikte geçeceğiz” dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI