radyobir
radyobir

İsrail, Suriye'yi vurdu...

İsrail ordusu, işgali altındaki Golan Tepeleri'ne Suriye tarafından füze atıldığını iddia edip Suriye'deki iki askeri üssü vurduğunu açıkladı.

28 Eylül 2015 08:43 | Kategori: Dünya

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Suriye Silahlı Kuvvetleri tarafından atılan bir füzenin 'yanlışlıkla İsrail topraklarına düştüğü' ifade edildi. Açık bir alana düştüğü belirtilen füzenin son 2 günde Suriye'den atılan 2. roket olduğu ve bu ihlallerin 'Suriye topraklarında cereyan eden savaştan' kaynaklandığı savunuldu.

Açıklamada, "İsrail ordusu roket saldırısına karşılık olarak Golan Tepeleri merkezinde yer alan Suriye'ye ait iki askeri üssü top atışıyla vurdu" ifadesine yer verildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner de İsrail'in 'kendi hakimiyetindeki topraklara yönelik ihlallere müsamaha göstermeyeceğini' belirterek, "Suriye'den gelen tüm saldırılardan Suriye ordusu sorumludur" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI