radyobir
radyobir

İDOBALE solistlerinden şan resitali

İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistlerinin sahnede olacağı "Şan Konseri", 9 Ocak 2022'de AKM - Tiyatro Sahnesi'nde sanatseverler ile buluşacak.

08 Ocak 2022 13:27 | Güncelleme :08 Ocak 2022 13:31 | Kategori: Opera ve Bale

Dünya opera repertuvarlarının  en önemli opera eserlerinden aryaların seslendirileceği konser programında;  Wolfgang Amadeus Mozart, Gioacchino Rossini, Giuseppe Donizetti, Vincenzo Bellini, Georges Bizet,  Giuseppe Verdi, Camille Saint-Saëns, Antonín Dvořák,  Giacomo Puccini, Eduardo di Capua gibi değerli bestecilerin eserleri hayat buluyor.

1700’lerin sonlarından 1925’e olan dönem içinde bestelenmiş ve sonrasında klasikleşmiş opera eserleri; Così Fan Tutte, Il Barbiere di Siviglia, Roberto Devereux, Norma, La Jolie Fille de Perth, Carmen, La Fille du Régiment, Rigoletto, Don Carlo, Samson et Dalila, Rusalka, Tosca, Turandot gibi opera eserlerinin unutulmaz aryaları ile sanatseverlere zengin bir program sunuluyor.

Konserde Piyanistler  Aydın Karlıbel  ve  Aslıhan Korkmaz eşliğinde İstanbul Devlet Opera ve Balesi solistleri; Soprano Gülbin Günay , Soprano Hande S. Ürben, Mezzosoprano Nesrin Gönüldağ , Mezzosoprano Barbora Hitay, Tenor Ufuk Toker, Tenor Onur Turan, Bariton Murat Güney , Bas Zafer Erdaş ve  Bas Gökhan Ürben sahnede olacaklar.

"Şan Konseri”, 9 Ocak 2022 saat: 17.00’de Atatürk Kültür Merkezi – Tiyatro Sahnesi’nde. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI