radyobir
radyobir

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, yeni sezonu açıyor

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 2023 – 2024 sanat sezonuna, 27 Eylül akşamı, Atatürk Kültür Merkezi'nde "Sezon Açılış Gecesi" ile başlıyor…

18 Eylül 2023 05:50 | Güncelleme :18 Eylül 2023 13:16 | Kategori: Opera ve Bale

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, bu özel gecede solistleri, solist dansçıları, orkestrası, korosu ve ‘Modern Dans Topluluğu İstanbul’ Projesi dansçılarıyla  bir bütün olarak sanatseverlerin karşısına çıkacak. 



L.van Beethoven, W.A.Mozart, V.Bellini , G.Verdi, P.İ.Çaykovski, G.Donizetti, P.Mascagni, C.Gounod, G.Puccini ve G.Bizet gibi bestecilerin dünya opera repertuvarındaki başyapıtlarından seçkiler; L.Minkus ve A.Adam’ın unutulmaz bale eserlerinden çarpıcı bölümler bu gecenin satırbaşlarını oluşturuyor. 



Orkestra şefliğini İbrahim Yazıcı’nın, koro şefliğini Volkan Akkoç’un yapacağı "Sezon Açılış Gecesi”nde;



Fidelio, Don Giovanni, I Puritani, Il Trovatore, Yevgeni Onegin, Lucia di Lammermoor, Otello, Cavalleria Rusticana, Aida, Nabucco, Faust, La Bohème, Carmen operalarından ve Giselle, La Bayadère ve Don Kişot balelerinden seçkiler, program kapsamında izlenebilecek. 



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI