radyobir
radyobir

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 1 turne oyunu olmak üzere 5 yetişkin oyunu ve 3 de çocuk oyunla seyirci karşısına çıkıyor. 14-19 Mart 2017 tarihleri arasında sahnelenecek oyunlar Coriolanus, Profesyonel, Erkek Parkı, Yeraltından Notlar(Ankara DT), İkinci Bölüm ile Çocuk Oyunları Sihirli Keman, Savaş Çiçekleri ve Lay Lay Lom.

13 Mart 2017 15:11 | Kategori: Kültür & Sanat

Bu haftaki oyunların kısaca konuları, bilgileri ve kastları şöyle:

 Coriolanus Cevahir Salon 1'de

William Shakespeare'in yazdığı Özdemir Nutku'nun çevirdiği, Malcolm Keith Kay'in yönettiği Coriolanus İKSV Tiyatro Festivalindeki gösterimlerinin ardından İstanbul Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde. Tolga Evren'in yönetmen yardımcılığını üstlendiği yapımda, Dramaturgi de  Yeşim Gökçe, Dekor Tasarımında Behlüldane Tor, Giysi Tasarımında Medine Yavuz Almaç, Işık Tasarımında Önder Arık ve Koreografi de ise Tamer Serkan Subaşı imzası var. Soylu bir savaş kahramanı olan Coriolanus, suç işlemediği halde utanç verici duruma düşürülerek, politikacılar ve halk tarafından cezalandırılışını konu edinen yapım 14-19 Mart haftasında Cevahir Salon 1'de izlenebilir. Oyunda karakterlere ise Tolga Evren, Deniz Ulaş Tansel Öngel, Fatih Dokgöz, Ece Okay, Eylem Yıldız, Özgür Yalım, Cengiz Daner, Salih Dündar Müftüoğlu, Deniz Akel, Duygu Sarışın, Ceren Bekdemir, Kutay Şahin, Diren Coşkun, Tamer Serkan Subaşı, Can Albayrak, Burak Öner, Erdem Sazak, Yeğya Akgün, Dinçer Simsar, Kadir Çelik, Mukaddes Kurmuş, Müzeyyen Durgun, Tuğçe Tanıl, Çağla Buldak, Ferhat Akgün, Onur Kurşun, Gökçe Aktaş, Hakan Dülger, Yıltan Kahraman, Ergün Metin, Ozan Yılmaz, Emin Ayanoğlu, Şenol Yaz, Gökhan Yıldırım, Name Önal can veriyor.

 

Profesyonel Cevahir Salon 2'de

Yugoslavya’daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal-politik yaşamı, bir entelektüelin yaşamöyküsü içinde, karakomedi türünde ve ironik bir üslupla anlan oyunu Duşan Kovaçeviç yazdı, Bilge Emin, Başar Sabuncu çevirdi ve Işıl Kasapoğlu da yönetti.  40 yaşlarında bir edebiyat adamı, bir sekreter ve bir gizli polisin süprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikayesinde Dekor Tasarımında  Nurettin Özkönü, Giysi Tasarımında Gülümser Erigür, Işık Tasarımı Önder Arık imzası var. Oyunda,  Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli, Cenap Oğuz rol alıyor. Bu zevkli oyun,  14-19 Mart haftasında Cevahir Salon 2'de izlenebilir.

 

Erkek Parkı Küçük Sahne'de

Erkek Parkı izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor. Sevilen oyun Küçük Sahne’de 14-19 Mart haftasında gösterimlerine devam ediyor.  Kristof Magnusson'un kaleme aldığı, Sibel Arslan Yeşilay'ın çevirisini yaptığı oyunu Saydam Yeniay yönetirken, dekor tasarımı Behlüldane Tor, kostüm tasarımı Mihriban Oran, ışık tasarımı Önder Arık üstlendi. Oyunda Senem Cevher yönetmen yardımcısı, Günay Ertekin ise dramaturg olarak görev aldı. İlkay Akdağlı, Süleyman Atanısev, Burak Karaman ve Ali Çelik’in rol aldığı eğlenceli oyunun kısaca konusu şöyle:

"Üç arkadaş, bir alışveriş merkezinin kazan dairesinde her cumartesi buluşarak kafa dağıtmaya çalışır. Çok geçmeden aralarına bir acil güvenlik elemanı da

 

katılınca bulundukları yer, tam bir erkek mahzenine dönüşür. Dört evli erkeğin eşlerini, eşlerinin alışveriş tutkularını ve onlardan nasıl sıkıldıklarını dillendirdikleri bu korunaklı mekanda bir süre sonra erkek dünyasının da ne menem bir şey olduğunu gözler önüne sermeyi başarırlar. Pizza, bira ve futbol tutkularının keyfini sürerlerken, erkeksi hırsları yüzünden işler karışır."

 

Yeraltından Notlar (Ankara DT) Üsküdar Tekel Sahnesi'nde

Dostoyevski'nin kült eseri Yeraltından Notlar İstanbul Devlet Tiyatrosu sahnesinde. Dostoyevski'nin yazdığı, Engin Altay'ın çevirdiği, Erdinç Doğan'ın oyunlaştırdığı ve yönettiği Yeraltından Notlar 14-19 Mart haftasında Üsküdar Tekel Sahnesi’nde. Oyunun konusu kısaca şöyle: Kendi kişiliğinin kördüğümüne dolanan yeraltı adamının mizahi çatışmaları.  Aşağılanan, köleleştirilen kadın. Bir yeraltı adamı yer üstüne çıkmayı denerse neler olur? Petersburg’un bataklığından dünyaya fırlamış Bay X’in, arkadaşlarıyla, kadınlarla ve kendisiyle yaşadığı trajikomik çatışmalar. Kah gururlu kah küçük düşmeyi ister. Hem herkesi üstün görür hem küçümser. Zevk alır küçük düşmekten, zevk alır küçük düşürmekten. Zavallı bir yüce. 

 

İkinci Bölüm Bahçelievler Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde

Neil Simon'ın eseri İkinci Bölüm, 20 Ekim 2015 Cevahir Sahnesi Salon 2'deki  prömiyerinin ardından, 17,18 ve 19 Mart'ta Bahçelievler Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde izlenebilecek. Karısını kaybetmenin acısını üzerinden atmaya çalışan bir erkek ve yeni boşanmış bir kadının hayatını konu alan oyunu, Hidayet Erdinç yönetiyor. Dekor Tasarımını Ethem İzzet Özbora'nın, Giysi Tasarımını Nalan Alaylı'nın, Işık Tasarımı Önder Arık'ın yaptığı oyunda Dramaturg olarak da Selen Korad Birkiye imzası bulunmakta.  Güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken oyunda karakterlere Ayşen İnci, Şahin Çelik, M. Lebib Gökhan ve Veda Yurtsever İpek can veriyor.

 

ÇOCUK OYUNLARI

Savaş Çiçekleri Cevahir Sahnesi Salon 1

Gülşah Gülebenzer yazdığı Levent Niş'in yönettiği Savaş Çiçekleri adlı çocuk oyunu minik izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Mihriban Oran'ın giysi ve dekor tasarımını, Önder Ay'ın ışık tasarımını, yönetmen yardımcılığını ise Ahmet Dizdaroğlu'nun yaptığı oyunda, Levent Niş, Burak Taştan, Güler Turhan, Serkan Abeş, Özgün Bayraktar, DenizÇakır  rol alıyor. Bu eğlenceli oyun 19 Mart'ta saat 13:00’te Cevahir Sahnesi Salon 1'de izlenebilir.

 

Lay Lay Lom Zeytinburnu'nda

Çocuk oyunu Lay Lay Lom Zeytinburnu'nda minik tiyatroseverlerle buluşuyor.  Sevgi Sakarya Cengiz'in yazdığı oyunu Ece Okay yönetiyor. Oyunun kostüm ve dekor tasarımını Candan Günay, ışık tasarımını ise Akın Yılmaz yaptı. Dans düzenini  İnes Kiremitçi'nin yaptığı oyunun oyuncu kadrosunda Engin Delice, Bengisu Karahan, Merve Çağla Kuru, Yıltan Kahraman, Vehbi Akıntürk, Alparslan Aydın, Handan Ölçener, Dinçer Simsar, Hakan Dülger, Ezgi Baykal, Meriç Akay, Lalizer Kemaloğlu, Tilbe Taşlı, Erdem Sazak ve Gökçe Aktaş rol alıyor. Lay Lay Lom 19 Mart’ta kentiçi etknlikler kapsamında saat 12:00  ve 14:00’te Zeytinburnu'nda küçük izleyicilere keyifli anlar yaşatacak.

 

Sihirli Keman Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde

Aristide Christian Charpentier yazdığı, Türkan Dündar ve Hakan Tartan'ın dilimize kazandırdığı, Ebru Kara'nın yönettiği Sihirli Keman adlı çocuk oyunu gösterimlerine devam ediyor. Nalan Alaylı'nın giysi ve dekor tasarımını, Akın Yılmaz'ın da ışık tasarımını yaptığı oyunda,  Abdülhamit Mutlu, Melek Tanker, Oğuzhan Özcan, Melih Pamukçu rol alıyor. Bu eğlenceli oyun,  kentiçi etkinlikler kapsamında 19 Mart’ta 12:00 ve 14:00'te küçük izleyicilerimize Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde keyifli anlar yaşatacak.

 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI