radyobir
radyobir

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta

İstanbul Devlet Tiyatrosunda, 16 - 21 Nisan 2019 tarihleri arasında 1'i çocuk oyunu olmak üzere toplam 4 oyun sahnelenecektir.

15 Nisan 2019 12:52 | Kategori: Kültür & Sanat

Sahnelenecek olan oyunlar "Keloğlan Keleşoğlan”, "Kosovalı Peer Gynt”, "#Cehennem”, "Kendi Gök Kubbemiz”,

 

"Keloğlan Keleşoğlan”, Cevahir Salon 1’de

1 Kasım 2018 tarihinde prömiyer yapan "Keloğlan Keleşoğlan” oyununun yazar ve yönetmeni Ulviye Karaca. Melike Başkan’ın kostümleri tasarladığı oyunun dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu, ışık tasarımını Zeynel Işık, dekor kostüm proje uygulamasını ise Burcu Melek Bozan üstleniyor. Kemal Günüç’ün müziklerini yaptığı oyunun koreografisi Yener Turan’a, kukla ve mask tasarımı Ulviye Karaca ve İlhan Ateş’e ait.

Oyunun konusu kısaca şöyle; Sıradan bir hayatın içinden çıkıp birden sıra dışı olaylar yaşamaya başlayan Keloğlan'ın hayata ve olaylara bakışı değişir, kendi içindeki dinamikleri fark eder. Artık o eski tembel Keloğlan gitmiş, yerine kendine güvenen, aklını kullanan ve insanları olumlu yönde etkileyen bambaşka bir Keloğlan gelmiştir.

Oyundaki karakterlere; Ümit Bahadır Tunç, Muammer Çağatay Keser, Meltem Müge Tunç, İrem Sövütçü, Nazlı Benan Özkaya, Nejdet Erdem, Berk Yaparel, Yağmur Çağlan, Barış Dizer, Alper Utku Ateş, Abbas Arda Çoban, Orkun Huylu, Ömer

 

 

 

 

 

Oduncu, Ezgi Cankurtaran, Hasan Pehlivanoğlu, Tuğba Ülgen, Pelin Sağun, Erman Cihan, Sefa Köksal, Ferhat Işıktaş, Mehmet Alkan Demir ve Alp Aydın hayat veriyor.

7’den 70’e bir aile oyunu olan "Keloğlan Keleşoğlan”, 10 yıl boyunca kapalı gişe oynayarak aynı zamanda 42. Sanat Kurumu Jüri Özel Ödül sahibi oldu.

Oyun, 20 Nisan 2019 Cumartesi gününe kadar Cevahir Salon 1’de izlenebilir.  


 

"Kosovalı Peer Gynt”, Cevahir Salon 2’de 

27 Aralık 2018 tarihinde prömiyer yapan oyun; 1990 - 2014 yılları arasında ülkesindeki olumsuzluklardan kaçıp diğer Avrupa ülkelerinde yaşamını sürdürmeye çalışan genç bir insanın dramatik serüvenini gerçekçi-şiirsel bir dille anlatıyor.

Yeton Neziray’ın yazıp Senem Cevher’in dilimize çevirdiği oyunu Saydam Yeniay yönetiyor. Behlüldane Tor’un dekorları tasarladığı oyunun kostüm tasarımında Mihriban Oran, ışık tasarımında İ. Önder Arık yer alıyor. Türkü Deyiş Çınar’ın müziklerini bestelediği oyunun koreografisi Alparslan Karaduman’a, dramaturgisi ise Yeşim Gökçe’ye ait.

Oyunda;  Erşan Utku Ölmez, Fatma Öney, Yener Sezgin, Hakan Şahin, Volkan Işılay, Duhan Şahin, Yusuf Can Sancaklı, Nurhayat Boz, Ozan Dağara, Nazime Birben Akbulut, Duygu Aydoğmuş ve Zekayi Metin rol alıyor.

Oyun, 21 Nisan 2019 Pazar gününe kadar Cevahir Salon 2’de izlenebilir.

 

"#Cehennem”, Üsküdar Tekel Sahnesinde

Jennifer Haley'in yazdığı, Gülay Gür'ün çevirisini yaptığı oyunun rejisörü Metin Belgin. Dekor Tasarımında Hakan Dündar, kostüm tasarımında Ceren Karahan, ışık tasarımında Yakup Çartık imzası bulunan oyunun dramaturgu Şafak Eruyar.

Oyunun konusu şöyle;

 

 

 

 

Oyun düşüncelerimizi kodlayan, yaşamı gerçeklikten koparan ve şiddet dürtüsünü tetikleyen sanal dünyanın gelecekte duygularımızı da ele geçirme olasılığını bilim kurgu atmosferinde tartışıyor. Oyundaki karakterlere Metin Belgin, Simay Tuna, Ahmet Somers, Arda Kaptanlar, ve Aslı Büşra Sarınç hayat veriyor.

2015-2016 Rotary Tiyatro Ödülleri Yılın Kadın Sanatçısı (Simay Tuna) ödüllü oyun 22 Ekim 2015 tarihinde prömiyer yaptı. 

"#Cehennem” oyunu 21 Nisan 2019 Pazar gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir. 


"Kendi Gök Kubbemiz” (Yahya Kemal), Üsküdar Tekel Stüdyo Sahnesi’nde

18 Ekim 2018 Perşembe günü Üsküdar Stüdyo Sahnesinde prömiyer oyunda Yahya Kemal’in "Kendi Gök Kubbemiz” şiirleriyle geçmişe bir yolculuk yapılır. Eski ve yeni, doğu ve batı, vatan ve İstanbul sevgisi ve insana dair her tür özlem, aşk ve ölüm temaları şairin dizelerinde vücut bulur. Sönmez Atasoy'un yazdığı Okday Korunan’ın yönetip oynadığı oyunun dekor ve kostüm tasarımında Şirin Dağtekin Yenen'e, ışık tasarımında Önder Arık'a, müziklerde ise Timur Selçuk’a yer verildi.

XIX. "Direklerarası Seyirci Ödülleri" En İyi Tableau (Tablo) Oyun kategorisinde ödül alan oyunu 20 Nisan 2019 Cumartesi gününe kadar Üsküdar Tekel Stüdyo Sahnesinde izlenebilir.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI