radyobir
radyobir

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 3'ü çocuk oyunu, 1'i okuma tiyatrosu olmak üzere 8 oyun ve AKM Çocuk Festivali kapsamında 2 de atölye ile seyirci karşısında olacak.

18 Nisan 2022 15:49 | Kategori: Tiyatro

Haftanın oyunları; Hırçın Kız, Bay Z., Josef Bieder'in Yıldızının Parladığı An (Aksesuvarcı), Maçın Adamı, Totem Felsefesi ile 23 Nisan haftası kapsamında çocuk oyunları Siz Ne Dersiniz, Turta Girmemiş Orman ve AKM Çocuk Sanat Festivalinde Büyüklere Masallar-Masal Masal İçinde. Yine AKM Çocuk Sanat Festivali kapsamında Mask ve pantomim atölyeleri.

Hırçın Kız Mecidiyeköy Büyük Sahnede

Dramaturgi ve rejisini Yücel Erten'in üstlendiği ve başlıca rollerini Veda Yurtsever ve Hakan Meriçliler'in paylaştığı Hırçın Kız, bu hafta Mecidiyeköy Büyük Sahnede.

Maçın Adamı Garibaldi Sahnesinde

Clint Dyer ve Roy Williams’ın yazdığı, Hira Tekdindor'un çevirdiği,  Kayhan Berkin'in yönettiği ve Cem Zeynel Kılıç'ın rol aldığı Maçın Adamı 21, 22 ve 23 Nisan'da Garibaldi Sahnesinde.


Josef Bieder'in Yıldızının Parladığı An (Aksesuvarcı) Üsküdar Tekel Sahnesinde

Eberhard Streul'un yazdığı, Yücel Erten'in çevirdiği, Ali İpin'in yönettiği ve Murat Karasu ile Özge Özdemir'in oyuncu olarak yer aldığı Josef Bieder'in Yıldızının Parladığı An (Aksesuvarcı) bu hafta 19 ve 20 Nisan'da Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.


Bay Z. Mecidiyeköy'de Stüdyo Sahnede

Bülent Usta'nın yazdığı Atilla Şendil'in yönettiği ve Ali Çelik, Gerçek Alnıaçık, Orkun Gülşen, Ozan Uçar'ın rol aldığı Bay Z. oyunu da bu hafta Mecidiyeköy'de Stüdyo sahnede izlenebilir.


Totem Felsefesi (Okuma Tiyatrosu) Garibaldi Sahnesinde

Şahin Ünal'ın yazdığı, Mine Tüfekçioğlu'nun yönettiği Totem Felsefesi okuma tiyatrosu 24 Nisan saat 15.00'te Garibaldi Sahnede seyirci karşısında olacak.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri

23 Nisan haftası kapsamında Dila Er ve Gözde Kısa'nın yazdığı, Elif Erdal'ın yönettiği Turta Girmemiş Orman 23 ve 24 Nisan da Üsküdar Tekel Sahnesi'nde minik izleyicilerin karşısında olurken, Faik Ertener’in kaleme aldığı ve yönettiği neşeli çocuk oyunu "Siz Ne Dersiniz 23 ve 24 Nisan'da da Mecidiyeköy Büyük Sahne'de olacak. 


Büyüklere Masallar-Masal Masal İçinde çocuk oyunu ise 24 Nisan'da AKM Çocuk Sanat Festivali'nde minik izleyicilerle buluşacak. Yine AKM Çocuk Sanat Festivali'nde 20 Nisan'da İstanbul Devlet Tiyatrosu mask yapım atölyesi ile çocuklar, mask üzerine çalışmalar yaparak hem çok keyifli vakit geçirecek hem de yeni şeyler öğrenme imkanı bulacak. 21 Nisan gününde ise AKM Çocuk Sanat Merkezinde minikler bu kez İstanbul Devlet Tiyatrosu pantomim atölyesinde, pantomimin büyülü dünyasında kendilerini bedensel olarak ifade etmeyi öğrenirken aynı zamanda bu sessiz sanatın inceliklerini de keşfedecekler.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI