radyobir
radyobir

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta

İstanbul Devlet Tiyatrosu Ocak ayının ilk haftasında 5 yetişkin oyunu ve 3de çocuk oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

02 Ocak 2017 13:59 | Kategori: Kültür & Sanat

03-08Ocak 2017 tarihleri arasında sahnelenecek oyunlar,Jennifer’ın Düğünü/Osman Gazi, İkinci Bölüm, Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş, İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı ve Eğer Bu Bir Film Olsaydı ile Çocuk Oyunları Savaş Çiçekleri,Purnima ve Sırlar Ormanı, Çiçeğim Solmasın.

Savaş Çiçekleri adlı çocuk oyununun 07 Ocak tarihinde saat 13:00'te prömiyerini yaparak minik izleyicilerle buluştuğu Ocak ayının ilk haftasındaki oyunların kısaca konuları ve kast bilgileri şöyle:

Jennifer'ın Düğünü/Osman GaziCevahir Salon 1’de

Jennifer'ın Düğünü/Osman Gazi İstanbullu tiyatroseverlerle buluşuyor. İskender Pala'nın yazdığı, Hidayet Erdinç'in yönettiği oyun, Ocak ayının ilk haftasında Cevahir Salon 1 Sahnesi'nde izlenebilecek.  Müziklerini Can Atilla, dekor tasarımını Şirin Dağtekin Yenen, kostüm tasarımını Nalan Alaylı, ışık tasarımını Yakup Çartık, koreografisini ise Yeşim Alıç üstleniyor. Oyunda, Nihal Tercan, Erdoğan Aydemir, Göker Ersivri, Bahar Yanılmaz, Can Sözeri, Fatih Altınağaç, Eray Cezayirlioğlu, Metehan Kuru, Emre Akarsu, Can Baykan, Begüm Şen, Özge Sivrikaya, Murat Turhan, Ozan Uz, Zekayi Metin, Hakan Güngör , Emre Avşar, Mehmet Konu, Özden Dindar, Mehtap Gündoğdu, Merve Akaydın, İpek Şen, Burçin Yıldırım, Fatih Kahraman, Rezzak Aklar, Murat Ceylan, Arif Mustafa Güney, Bulut Mesci rol alıyor.

Kayı Boyu'nun beyi Osman'ın hem kayın pederi, hem piri olan Şeyh Edebalı, yakın zamanda kurulacak ve devamında neredeyse yedi yüz yıl cihana hükmeden bir imparatorluğa dönüşecek olan Osmanlı Devleti'ne Osman Bey eliyle nefes ve can vermiştir. Böylece imparatorluğun maddi ve manevi temelleri sağlam bir şekilde atılmış, dışarıdan gelecek tüm tehlikeler bu iman, inanç ve zeka ile bertaraf edilebilmiştir. Bizanslı tekfurlar, gittikçe güçlenmekte olan Osman Bey’i ortadan kaldırmak için hain bir plan yaparlar. Bilecik Tekfuru Digenis, Yarhisar Tekfuru Dukas’ın kızı Jennifer ile evlendirilecek, düğüne davetli olarak gelen Osman Bey, pusu kurulup öldürülecektir. Düğün gecesi için Bizans’ın kendi içinde de ayrı bir tezgah kurulur. İnegöl Tekfuru Nikola ve General Muzalo’nun kimsenin bilmediği bambaşka planları vardır. Oyun, 03-08 Ocak tarihleri arasındaCevahir Salon 1’de sahnelenecek.

 

İkinci Bölüm Cevahir Salon 2'de

Neil Simon'ın eseri İkinci Bölüm, 20 Ekim 2015 Cevahir Sahnesi Salon 2'deki prömiyerininardından, 03-07 Ocak tarihleri arasında aynı sahnede izlenebilecek. Karısını kaybetmenin acısını üzerinden atmaya çalışan bir erkek ve yeni boşanmış bir kadının hayatını konu alan oyunu, Hidayet Erdinç yönetiyor. Dekor Tasarımını Ethem İzzet Özbora'nın, Giysi Tasarımını Nalan Alaylı'nın, Işık Tasarımı Önder Arık'ın yaptığı oyunda Dramaturg olarak da Selen Korad Birkiye imzası bulunmakta.  Güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken oyunda karakterlere Ayşen İnci, Şahin Çelik, M. Lebib Gökhan ve Veda Yurtsever İpek can veriyor.


Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş Küçük Sahne'de

Hanoch Levin'in yazdığı, dilimize Nermin Saatçioğlu'nun çevirdiği Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş İstanbul Devlet Tiyatrosu sahnesinde.  Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş'i Kerem Ayan yönetirken, oyunun Dekor Tasarımında Işın Mumcu, Giysi Tasarımında Mihriban Oran, Işık Tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunmakta. Yona ve Leviya, birbirlerinden ve evliliklerinden sıkılmış bir çifttir. Kavgalarına sebep olan bu bıkkınlık, onların özelinden, belki de yüzyıllardır kanayan bir yara olan "evlilik” geneline yapılan bir sorgulamaya dönüşüverir. Kim için yapılır evlilik? Kadın ve erkek evlendikten sonra bir adanmışlıkla yaşanmak zorunda mıdır? Bağlılık, gerekli ve olumlu bir etki midir, yoksa muhatabını sardıkça boğan bir canavar mı? Usta oyuncu kadrosuyla dikkat çeken oyunda Ülkü Duru, Musa Uzunlar ve İşdarGökseven karakterlere can veriyor. Çarpıcı bir kara mizah örneği olan Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş 03-08Ocak haftasında Taksim Küçük Sahne'de izlenebilir.


İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı Üsküdar Stüdyo Sahnesi'nde

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun büyük ilgi gören oyunu İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.  Ali CüneydKılcıoğlu'nun yazdığı, Elif Erdal'ın rejisörlüğünü üstlendiği ve Berkay Tulumbacı'nın müthiş performansıyla göz doldurduğu İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı 03-08 Ocak 2017 tarihleri arasında Küçük Sahne'de izleyiciyle buluşuyor. Dramaturg olarak Günay Ertekin imzası olan oyunun, Dekor Tasarımını ve Giysi Tasarımını Suzan Erbilgin, Işık Tasarımını Akın Yılmaz, Yönetmen Yardımcılığını ise Dilek Güven yaptı.


Eğer Bu Bir Film Olsaydı Küçükçekmece Sahnesi'nde

Yugoslavya'da 1992 yılında yaşanan savaşı anlatan Eğer Bu Bir Film Olsaydı adlı oyun, 4 Mart 2015'teki prömiyerinin ardından gösterimlerine devam ediyor. Bosna Hersek'in bağımsızlığını ilan ettiği, Saraybosna'nın kuşatma altında olduğu dönemi yaşayan Ziriç ailesinin hikayesinin ele alındığı oyun, Küçükçekmece Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak. Bu çarpıcı oyunu, Almirİmsireviç yazarken Bilge Emin çevirdi ve de yönetti. Dekor Tasarımını Nurettin Özkönü'nün, Giysi Tasarımını Nalan Alaylı'nın, Işık Tasarımını Serhat Akın'ın ve Müziğini de Çağrı Beklen'in yaptığı oyunda Burak Şentürk, Mine Tüfekçioğlu, Burak Altay, Gönen Aykaç, Barış Bağcı, Berk Sezenler, Emre Yeşilöz ve Gürşen Eren rol alıyor. Eğer Bu Bir Film Olsaydı 06,07 ve 08 Ocak'ta Küçükçekmece Sahnesi'nde izlenebilir.


Savaş Çiçekleri Üsküdar Tekel Sahnesi’nde

Gülşah Gülebenzer yazdığı Levent Niş'in yönettiği Savaş Çiçekleri adlı çocuk oyunu 07 Ocak tarihinde prömiyerini yaparak minik izleyicilerle buluşuyor. Mihriban Oran'ın giysi ve dekor tasarımını, Önder Ay'ın ışık tasarımını, yönetmen yardımcılığını ise Ahmet Dizdaroğlu'nun yaptığı oyunda, Levent Niş, Burak Taştan, Güler Turhan, Serkan Abeş, Özgün Bayraktar, Ece Bozkaya rol alıyor. Bu eğlenceli oyun 07 ve 08 Ocak'ta saat 13:00’te Üsküdar Tekel Sahnesi’nde izlenebilir.

 

Purnima ve Sırlar Ormanı Cevahir Salon 2'de

Günay Ertekin ve Handan Ergiydiren Doğan'ın birlikte yazdığı Purnima ve Sırlar Ormanı adlı çocuk  oyunu Handan Ergiydiren Doğan rejisiyle Cevahir Salon 2'de minik izleyicilere keyifli anlar yaşatacak. Dekor tasarımında Batuhan Bozcada'nın imzası bulunan oyunun, kostüm tasarımı Mihriban Oran'a emanet edilmiş. Oyun müziklerini Can Atilla yaparken, ışık tasarımında Serhat Akın'ın imzası bulunmakta. Oyunun konusu ise şu şekilde: Güzeller güzeli Hint prensesi Purnima, Wenteka  dağlarının ardındaki Indra nehrinin suyundan içerek sonsuz güzelliğe kavuşulabileceğini öğrenir. Hemen yollara düşer ve sırlarla dolu ormandan geçerek Indra'ya ulaşmaya çalışır. Bu yolculuk sırasında bir sürü hayvan dostu olur, onlardan bir sürü ibret hikâyesi dinler ve sonunda Indra nehrine ulaşır. Bakalım Purnima sonsuz güzelliğe kavuşabilecek mi? Oyunda Selda Özler Taşdemir, Begüm Mısırlı, Suzan Sabancı, Yelda Öner, Selvin Konuk, Ali Ertekin, Nur Merve Akdemir, Barış Tuğsan Gür rol alırken, bu eğlenceli oyun 08 Ocak'ta saat 13:00'te Cevahir Salon 2'de izlenebilir.

Çiçeğim Solmasın Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür Merkezi’nde

Kerem Gökçer yazdığı Duygu Gökhan'ın yönettiği Çiçeğim Solmasın adlı çocuk oyunu Küçükçekmece'de kentiçi etkinlikler kapsamında minik izleyicilerimizle buluşuyor. Candan Günay'ın giysi ve dekor tasarımını, Önder Arık'ın da ışık tasarımını yaptığı oyunda, Gülin Sezen Aray, Ayça Zeynep Genç, Fatih Zenginoğlu, Gökhan Doğrusoy, Melissa Dinler, Metin Avcı, Kübra Bayraktar, İlknur Şaşmazer, Özlem Karataş , Serdar İnan, Ömer Yalta rol alıyor. Bu eğlenceli oyun 07 ve 08 Ocak'ta saat 13:00’te Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI