radyobir
radyobir

Kaçak yolcunun babası: Okulda mutsuzdu

Bir uçağın iniş takımlarına girip Hawaii'ye kadar giden Amerikalı çocuğun babası, "Okulda mutsuzdu, Somali'ye dönmeye çalışıyordu" dedi.

30 Nisan 2014 14:58 | Kategori: Dünya

Voice of America (Amerika'nın Sesi) radyosuna verdiği mülakatta Abdulahi Yusuf Abdi "Oğlumu Allah kurtardı" dedi.

Abdulahi Yusuf Abdi, oğlunun sürekli Afrika'ya dönmekten bahsettiğini ve Amerika'ya yerleştiklerinden beri okulda yaşadığı sorunlardan şikayet ettiğini anlattı.Babası bugün Voice of America'ya verdiği mülakatta oğluyla ilgili haberi, kendisini arayan Hawaii polisinden aldığını söyledi.

Baba, "Biz de Somali'ye dönmek istiyoruz ama şu anki yaşam koşullarında dönemeyiz" dedi.

Nasıl hayatta kaldı?

16 yaşındaki çocuk beş saat süren California Hawaii uçuşu sırasında dondurucu soğuğa ve oksijen azlığına rağmen hayatta kalmayı başarmıştı.

Abdi, oğlu Yahya Abdi'nin Hawaii'de sağlık kontrolleri tamamlandıktan sonra California'ya döneceğini söyledi.

Çocuğun San Jose havaalanının etrafını saran tel örgüleri aştığı ve uçağın altında tekerin içine girdiği açıklanmıştı.

İlk haberlerde çocuğun evde yaşanan bir tartışmadan sonra havaalanına gittiği ve en yakındaki uçağı seçtiği aktarılmıştı.

Avustralya'daki Newcastle Üniversitesi'nin Nöroloji kürsüsünden Dr. Neil Spratt BBC'ye, çocuğun oksijensizliğe muhtemelen çok soğuk hava koşulları sayesinde dayanabildiğini söyledi.

Dr. Spratt, "Soğuğun beyni ve diğer organları koruyabildiğini ve bundan tıpta da yararlanıldığını biliyoruz" dedi.

Hawaii Havayolları'nın bir sözcüsü, çocuğun, Pazartesi günü uçak indikten sonra yer görevlileri tarafından pistte şaşkın bir halde bulunduğunu söyledi.

FBI tarafından ifadesi alınan çocuğun tıbbi kontrollerden geçirildiği ve sağlık durumunun "istikrarlı" olduğu açıklandı.

Kayıtların tutulmaya başlandığı 1947 yılından 2012'ye kadar tam 96 kişinin uçak seyir halindeyken iniş takımı yuvasına gizlendiği, bu kişilerden 73'nün öldüğü ve yalnızca 23'ünün kurtulduğu belirtiliyor.

Bugüne kadar bir uçağın iniş takımı yuvasında seyahat edip hayatta kalmayı başaranlardan en genci 9 yaşında.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI