radyobir
radyobir

Kuzey Kore liderinden fırlatılan casus uyduya övgü

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ülkesinin yerli casus uydusunun başarıyla fırlatılmasını överek bunun 'uzay gücünde yeni döneme' işaret ettiğini ifade etti.

24 Kasım 2023 07:50 | Kategori: Asya Pasifik

Kore Merkezi Haber Ajansı'nın haberine göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, ülkesinin yerli casus uydusunun başarıyla fırlatılmasını övdüğünü ve bunun Kuzey Kore'nin 'uzay gücünde yeni dönemine' işaret ettiğini söylediğini aktardı.

Haber ajansının haberinde Kim Jong'un, "Kore devrimi tarihinde kahramanca öncülüğün ve hızlı gelişimin sembolü olarak parlayan yeni tip taşıyıcı roketimizin yükseldiğini ve Kuzey Kore için gelen uzay gücünde yeni döneminin habercisi olduğu" açıklamasını yaptığı ifade edildi.

Kuzey Kore liderinin bu açıklamayı uydunun geliştirilmesi ve fırlatılmasında görev alan bilim adamları ve teknisyenleri kutlamak üzere Kuzey Kore Ulusal Havacılık ve Uzay Teknolojileri İdaresi'ni ziyaret ettiği sırada yaptığı ifade edilirken, uydunun fırlatılmasının silahlı kuvvetlerin modernizasyonuna ve güvenlik hedeflerine katkıda bulunduğunu kaydettiği aktarıldı.

Kuzey Kore'nin bu hamlesi Birleşmiş Milletler ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından kınanmış, Kuzey Kore'ye uluslararası yükümlülüklere uyma ve diyaloga geri dönmeye çağrısı yapılmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI