radyobir
radyobir

Kolombiya, Maduro'nun Meksika diyaloğuna sıcak bakıyor

Kolombiya Dışişleri Bakanı Alvaro Leyva, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Meksika'da muhalefet ile yapılacak müzakerelere sıcak baktığını belirtti.

05 Nisan 2023 06:11 | Kategori: Latin Amerika

Semana dergisine konuşan Leyva, Maduro'nun Venezuela'da devam eden siyasi krize çözüm için demokrasiden yana olduğunu dile getirerek, "Meksika'da yarım kalan diyaloğun devam etmesi için Latin Amerika ve Avrupa ülkeleri ile toplantı düzenlemeyi planlıyoruz." ifadesini kullandı. 

Venezuela'da iktidar ile muhalefet arasında başlaması muhtemel müzakerelere ilişkin tarih belirtmeyen Leyva, "Elbette en iyi tarihin ne olduğunu tespit etmemiz gerekiyor, bunun üzerinde çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gustavo Petro'nun Venezuela için uluslararası konferans düzenleyeceğini hatırlatan Leyva, ABD tarafından konferansa temsilci gönderilip gönderilmeyeceğine ilişkin netleşen bir bilginin olmadığını bildirdi.

Leyva, Devlet Başkanı Maduro'nun Amerikalılar Arası Sisteme geri döndüğünü vurgulayarak, bunda Petro'nun Venezuela ziyaretlerinin etkisi olduğunu kaydetti.

Meksika'daki en son görüşme Kasım 2022'de oldu

Petro, 7 Ağustos'ta iktidara gelmesinden bu yana mevkidaşı Maduro ile 4 kez bir araya gelmiş ve muhalefet ile iktidar arasında muhtemel müzakereleri desteklediğini söylemişti.

Venezuela'da iktidar ile muhalefet arasında en son Kasım 2022'de Meksika'nın ev sahipliğinde toplantı düzenlenmiş ancak çok az ilerleme kat edilmişti.

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, çeşitli dönemlerdeki açıklamasında, muhalefet ile müzakerelere dönmeye sıcak bakmadığını, ülkesinin uluslararası bankalarda el konulan kaynaklarının henüz teslim edilmediğini belirtmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI