radyobir
radyobir

Komplo teorisyeni, Brand neden tecavüzle suçlandı?

Sağcı komplo teorisyeni "Kadınların başka birinin üzerine öyle atladığını görmedim" dedi.

19 Eylül 2023 06:12 | Güncelleme :19 Eylül 2023 08:46 | Kategori: Avrupa

Tecavüz ve cinsel saldırı iddialarına karşı Russell Brand'i savunan sağcı komplo teorisyeni Alex Jones, komedyenin "küreselcilere karşı çıktığı" için hedef alındığını söyledi.

Brand hakkındaki çarpıcı iddiaların ortaya atılmasından bir gün sonra Jones, havalimanında kaydedilen ve pazar günü sosyal medyada dolaşıma giren videoda Brand'le 6 yıldır arkadaş olduğunu belirtti.

"Kadınların başka birinin üzerine öyle atladığını görmedim" diyen Jones bunu, kadınların Elvis'e "iç çamaşırlarını" fırlatmasına benzetti.

"Aynı böyleydi" diyen Jones, "Kadınlar resmen üzerimize atlıyordu" diye ekledi.

Son 15 yıldır hiç kimse Brand'i saldırıyla suçlamadı çünkü onun çok şeker biri olduğunu söylüyorlar.

Jones hiçbir kanıt sunmadan, "Büyük İlaç Firmaları'na" ve "küreselcilere karşı çıktığı" için Brand'in "aniden suçlamalara maruz kaldığını" iddia etti.

İddialar, Britanya merkezli medya kuruluşları The Times, The Sunday Times ve Channel 4'un 16 Eylül Cumartesi yayımladığı ortak soruşturmada ortaya çıkmıştı. Haberde Brand 2006 ile 2013 arasında, içlerinde 16 yaşında bir kız çocuğunun da yer aldığı 4 kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanmıştı. Başkaları da Brand'i tacizci ve istismarcı davranışlar sergilemekle suçluyor.

Komedyen iddiaları "kesinlikle reddettiğini" ve ilişkilerinin "kesinlikle her zaman rızaya dayalı" olduğunu söylüyor.

Alex Jones, Russell Brand'le son birkaç yıldır arkadaş olduğunu ve 4 kadının onu cinsel saldırıyla suçlamasının tek nedeninin, Brand'in küreselcilerle savaşması olduğunu bildiğini söylüyor: "Kadınların başka birinin üzerine öyle atladığını görmedim."
 

BBC, o dönem BBC Radio 2 ve Channel 4'da sunuculuk yapan Brand hakkındaki "ciddi iddiaları" araştırmaya başladığını açıkladı.

Brand, büyük ilaç firmalarıyla ilgili şikayetlerini içeren gönderilerini birkaç yıl boyunca defalarca paylaşsa da oyuncunun görüşleriyle kendisine yöneltilen iddialar arasında Jones'un var olduğunu iddia ettiği bağlantı pek net değil.

Geçen yıl Sandy Hook'taki kitlesel silahlı saldırının düzmece olduğunu öne sürüp aileleri oyuncu olmakla suçlayan Jones, aileleri karalamaktan suçlu bulmuştu. Jones'un ailelere 1,5 milyar dolar borcu var.



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI